Dlouhé čekání je minulostí. Vedení LHK Jestřábi Prostějov uveřejnilo v úterý soupisku, s níž zatím počítá. S dovětkem, že ještě řada hráčů je na zkoušce. A k týmu by se tak mohla připojit klidně i čtveřice dalších hráčů. Celkově zatím soupiska čítá 22 jmen, z toho dva brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Zejména v bráně a v obraně se tak ještě dá čekat posílení. Klub rovněž na svém webu hovoří o jednom či dvou možných dalších zajímavých jménech.

Už nynější soupiska přitom není na hráčské osobnosti skoupá. Klub nakonec udržel/chtěl pětici hráčů z minulého ročníku: zkušeného, výrazně defenzivního obránce Robina Staňka, naopak mladého a ofenzivněji zaměřeného Josefa Zajíce. Z útočníků zůstali všestranný forvard a kapitán Martin Novák, nadaný tvořitel hry Tomáš Jáchym a kombinační šikula Tomáš Jiránek. Ze známých tváří se pak vrátil již dříve potvrzený Martin Pěnčík, šikovný obránce, který navíc v Šumperku ukázal, že už je zralý klidně na klíčovou roli v týmu. Nicméně jak i někteří fanoušci Jestřábů poukazují, Pěnčík je rovněž jediným rodákem a odchovancem.

Kromě mladého obránce se do Prostějova vrátil také Matouš Venkrbec. Defenzivněji laděný útočník byl na Hané velice oblíbený a produktivní, vystřílel si zde působení v Motoru, s nímž se objevil i v extralize. Pro další hráče je naopak působení v Prostějově velkou neznámou. Ze zkušenějších hráčů se hodně dá očekávat od dua Ostřížek–Burian, zejména ale od Romana Vlacha. Všichni tři mají stovky zápasů v extralize, zejména o třetím jmenovaném platí, že umí být produktivní. Burian je spíše zas spolehlivým hráčem, který se nebojí jít do těla.

Ze zkušenějších hráčů je třeba zmínit také Patrika Machače. Machač je znám především z působení na Kladně. Jde o šikovného hráče, produktivního, který ale po nemalých porcích (zejména ale v minulosti) sbíral i tresty. Zajímavý příběh psal minulou sezónu David Routa. Byl jedním z mála světlých momentů v Kadani. Poté se přesunul do Litoměřic, nakonec si ale zahrál i v Kladně extraligu. Posledními zkušenými hráči jsou obránce Tomáš Valenta a brankář Jaroslav Pavelka, který byl velice kvalitní dvojkou v extralize a má na co navazovat.

Zaujme ale množství mladíků, které je větší než v minulé sezóně. Stejně jako to, že vesměs přicházejí z Plzně. Ta patří v juniorce k nejlepším týmům v republice. Nyní se ale ukáže, zda brankář a tři hráči do pole k tomu včetně kapitána a jeho asistenta zvládnou přechod mezi muže. A jaký vůbec dostanou během sezóny prostor. Znovu ale tým podle složení hodlá sázet spíše na útok než na obranu. V ofenzivě však zdánlivě může chybět střelec, i když tuto roli může zastat Tomáš Jiránek, Roman Vlach nebo i Vilém Burian.