Hokejoví Jestřábi se pomalu blíží ke chvíli, kdy vyrazí na led. A k přípravným zápasům. Do sezóny ostatně zbývají jen necelé dva měsíce. Tým je ale zatím stále ještě početný, řadu hráčů teprve trenéři zkouší.

„Máme i pár starších hráčů na zkoušce. V týdnu vyjedou dvě skupiny po dvou gólmanech a devatenácti hráčích do pole. Takže máme v každém týmu dva gólmany, osm beků a jedenáct útočníků. Taková je situace. O nějaké jméno se to ještě může zvýšit nebo snížit,“ uvedl trenér Aleš Totter. Kromě juniorů se přitom jedná i o zkušenější hráče. „Jsou tam i zajímavá jména, která hrála loni pravidelně v Chance lize. Z beků jsou tam dva šikovní, jeden z Olomouce, jeden z Varů, kteří mají šanci si to uhrát. Ale uvidíme,“ poznamenal.

Rozhodnutí trenérů nad tím, kdo zůstane a kdo ne, se ale kvapem blíží. „Prvních čtrnáct dní budeme čtyři dny trénovat, pak den volna. Sedmého bychom měli po try-outu zúžit kádr. Když bude něco otevřeného, necháme to na turnaj do Poruby. Jsme rádi, že tady bude konkurence. Ani u hráčů se smlouvou neznamená, že tu zůstanou celou sezónu,“ připomněl trenér, že jistotu nemá nikdo. A kolik hráčů by tedy mělo nakonec do sezóny zpočátku zasáhnout? „Loni v lednu majitel tým chtěl rozšířit. Ale nenašli jsme vhodná jména. To byla i možná moje chyba, že jsme mohli vzít i horší hráče, aby byl kádr širší. Nechtěli jsme do toho ale zasahovat, vnášet nervozitu. Letos ale určitě necháme tři gólmany, osm, spíš devět beků a čtrnáct nebo patnáct útočníků. Na tomto počtu asi zůstaneme,“ konstatoval trenér.

Tým pro novou sezónu bude mladší. Do mužstva dorazilo hned několik hráčů ze dvacítek. „Hráče Plzeň vyřadila jako jedny z posledních. Potenciál mají. V klubu mají kvalitní mládež. Z Liberce ten útočník se nám ve finále zdál úplně nejlepší ze všech. V Prostějove je mládež špatná, hraje nejnižší soutěže. Rádi bychom zapojili mladé, ale není koho. Situace je taková, jaká je, mládež je v dezolátním stavu. Doufejme, že ročníky dorostou, ale zatím není nikdo ani schopný s námi trénovat,“ posteskl s Aleš Totter. Jaké má pak plány s mladíky, kteří už nyní na soupisce jsou? „Dáme jim šanci. Mohli jsme je nechat pohromadě, aby hráli nějakých pět sedm minut ve čtvrté lajně. Začneme ale tak, že v každé lajně bude mladý hráč se dvěma staršími. Dostanou velkou šanci zkusit si mužský hokej. A dostanou k sobě kvalitní spoluhráče. Uvidíme, jak se s tím poperou,“ uzavřel Aleš Totter.