S blížící se sezónou týmy nadále ladí soupisky. A po určitém uklidnění během června a začátku července se v mnoha oddílech trochu hnuly ledy. Aktuálně totiž má ještě řada klubů hráče na zkoušce. Někteří starší se naopak rozhodli, že ukončí aktivní hráčskou kariéru. To je případ i dvou vsetínských veteránů, kteří v uplynulé sezóně dovedli Vsetín až do finále Chance ligy. Nové působiště už má ale také jeden exprostějovský hráč. A ukázalo se, že nakonec jeho další kroky budou směřovat do zahraničí, konkrétně do Polska, kam už předtím odešel Marek Račuk.

Daniel Rákos

Zajímavou posilou se může chlubit tým Pardubice „B“. Vrací se totiž pardubický odchovanec, dnes už pětatřicetiletý centr Daniel Rákos. Rákos patří k nepříjemnému typu útočníků, který je vždy tam, kde se něco děje. Dá se o něm říct, že je to hráč na černou práci. Poslední roky měl slabší, potýkal se se zdravotními problémy. Naposledy hrál v Kometě (4+9). Nyní jde do Chance ligy coby velezkušený plejer s více než 700 extraligovými starty.

Radim Kucharczyk

Dlouhá, předlouhá byla sezóna Radima Kucharczyka. Zkušený útočník působil v minulosti v Olomouci, se kterou zažil postup do extraligy. Hrál také v Karlových Varech. Přesto se dal označit jako symbol věrnosti, jak v Olomouci, tak později ve Vsetíně, kde s hokejem začínal, zažil velice dlouhé a úspěšné angažmá. Právě ve Vsetíně hrál poslední roky, týmu pomohl ze druhé ligy až do finále Chance ligy. Kucharczyk si ale ještě jako hráč pamatuje i poslední vsetínský titul. Nyní ale s hokejem končí a bude trénovat.

Lubomír Štach

Také s tímto hráčem se Vsetín loučí. A také on zakončil kariéru tam, kde ji začal. Šestatřicetiletý obránce Lubomír Štach má za sebou rozmanitou kariéru. Coby mladík hrál v Ontario hockey league, v dospělém věku toho nejvíce odehrál za Znojmo. A po třicítce přidal zkušenosti z rakouské EBEL ligy a také z Německa. Poslední dva roky hrál ve Vsetíně. Patřil k nejzkušenějším hráčům a nejproduktivnějším obráncům.

Patrik Husák

V minulé sezóně, zejména v první polovině, patřil k nejlepším bekům Prostějova. Následoval útlum, v play-off se ale zase rozjel. Patrik Husák má už něco odehráno. Ústí nad Labem, Frýdek-Místek, Poruba nebo Nové Zámky. To jsou působiště už dvaatřicetiletého hokejisty. Tři sezóny taky hrál v Prostějově. Patřil k hráčům, u nichž klub poměrně brzy oznámil, že s jeho dalšími službami už nepočítá. Nyní už má ale nové působiště. Bude hrát polskou extraligu v Krakově. A to spolu s Markem Račukem.

IR