Další, v pořadí již čtvrtý přípravný duel čeká na prostějovské hokejisty. Ti se poprvé představí v domácím prostředí. Utkání se uskuteční ve čtvrtek 18. srpna od 18:00 hodin. A soupeřem bude tradiční soupeř prostějovských Jestřábů: Třebíč.

Horácká Slavia je pravidelným účastníkem druhé nejvyšší české soutěže. Od roku 1997 působí bez přestávky právě v 1. lize. V ní se Třebíč obvykle uvádí jako silný, kvalitní tým, obvykle spíše ofenzivněji zaměřený. A místy taky úspěšný: Třebíč se prakticky rok co rok dostává do play-off a tu a tam je schopná „udělat“ i velice dobrý výsledek. Ze stupně vítězů se však naposledy radovala před sedmi lety, kdy vyrovnala své nejlepší umístění a skončila třetí.

Třebíč má za sebou velice povedenou sezónu. Velmi dlouho byl tým první. Dokonce úvodních jedenáct zápasů vyhrál. Pak přišlo ale zvolnění. Třebíč předběhly Litoměřice, další překvapivý celek v čele pelotonu. A nakonec Stadion první místo v základní části uhájil. Naopak Třebíč zejména v jeho závěru spíše ztrácela. Promítlo se to i do vyřazovací části. Třebíč sice postoupila přímo do čtvrtfinále, v něm ale překvapivě ve čtyřech zápasech neuspěla proti Sokolovu.

Třebíč, stejně jako prakticky všechny ostatní kluby soutěže výrazně před blížící se sezónou obměnila kádr. I když, změn přeci jen oproti mnoha jiným týmům nebylo tolik. Od Horáků odešlo sedm hráčů, stejný počet příchodů zatím klub oznámil. Nejvýraznější ztráty týmu jsou Martin Šťovíček a Lukáš Nedvídek, oba jsou zkušenými útočníky, kteří už něco dokázali v Třebíči odehrát. Naopak největšími posilami mohou být zkušený útočník na černou práci Martin Dočekal, dále šikovný hráč a střelec Miroslav Holec nebo Matěj Novák, někdejší Jestřáb, který působil v Přerově. Zajímavý bude ale zápas třeba pro obránce Petra Krejčího a útočníka Viléma Buriana. Oba předešlou sezónu hráli za svého soupeře.

S Třebíčí má Prostějov dlouhodobě zhruba vyrovnanou bilanci. V minulé sezóně se ale více dařilo hráčům z vrchoviny. Jestřábi je dokázali porazit až v posledním vzájemném zápase, a to poměrem 6:4.  (sob)