Dalšího soupeře se podařilo porazit prostějovským Jestřábům. V úterý sehráli v rámci přípravy první a poslední zápas se slovenským týmem. V cestě byl extraligový Zvolen. Utkání nabídlo vyrovnaný průběh a řadu přesilovek. Ty ale nakonec nerozhodly. Zato třetí třetina ano. Jestřábi se v ní dostali do dvoubrankového vedení po brankách mladíků Jansy a Slaniny. Zvolen stihl snížit, k vyrovnání už se ale nedostal.

První střely vyslal Prostějov a v 5. minutě mohl otevřít skóre Jáchym střelou švihem. Poté ale zatlačil Zvolen. Aktivní byl zejména Adam Barcík, který měl hned několik šancí. Ve 12. minutě v další přesilovce domácích měl dobrou šanci Huntebrinker. Neuspěl. Krátce nato šel do brejku Hašek, ale taky se mu nezadařilo. Obrovské šance měli na konci třetiny Slanina a na druhé straně Messner. Ani jeden neproměnili. Byť Slanina byl v brejku opravdu blízko.

Druhou třetinu začali Jestřábi přesilovkou. Trenčan byl ale proti inkasování. Na druhé straně brzy ale taky padlo vyloučení. Tehdy Pavelka musel zasahovat v krátkém sledu proti dorážkám Sideroffa a Langkowa, a poradil si. Pak se hra obrátila. Jenže Malák, Zajíc i Venkrbec z dobrých pozic netrefili. Iniciativu pak opět převzal Zvolen. Nebezpečné byly zejména střela Groppa a Langkowa. Ještě více pozdvižení vyvolala bitka Sládka a Ostřížka, po které skončil led od krve. V závěr Zvolen zahodil přečíslení čtyř na jednoho.

Střelecký půst se nakonec podařilo protrhnout až ve 45. minutě. Jiránek vybídl Jansu ke střele a ten se trefil na vyrážečku – 0:1. Domácí reagovali střelou Šišky nebo tečí Csányi. Další minuty kromě velké šance Sideroffa, nabídla hlavně nepřesnosti. Deset minut po prvním gólu ale Prostějov navýšil. Zvolen se trápil a až na ojedinělou dvojšanci Mudráka nehrozil. Hned nato dostal puk do jízdy Slanina, obehrál soupeře a střelou mezi betony navýšil na 0:2. V samém závěru, dvě a půl minuty před koncem, ještě dokázal snížit Adam Barcík. I přes power-play už ale domácí změnit osud zápasu nedokázali. Prostějov si tak připsal v přípravě již pátou výhru z osmi zápasů. 

 

8. přípravný zápas

HKM Zvolen – LHK Jestřábi Prostějov

1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 58. S. Barcík (Stupka, Marcinek) – 45. Jansa (Jiránek, Valenta), 55. Slanina (Vlach, Valenta). Rozhodčí: Rojík, Štefík – Strašák, Hovan. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Průběh utkání: 0:2, 2:1.

Sestava Zvolena: Trenčan (Petrík) – Messner, Hain, Hanna, Mudrák, Hraško (A), S. Barcík, Sládok (A) – Zuzin (C), Huntebrinker, Kašlík – A. Barcík, Langkow, Sideroff – Gropp, Šiška, Stupka – Csányi, Viedenský, Marcinek. Trenér: Peter Oremus.

Sestava Prostějova: Pavelka (Němeček) – Valenta, Hamšík, Staněk, Malák, Pěnčík, Zajíc – Jiránek, Jáchym, Jansa – Burian, Ostřížek, Hašek – Novák, Vlach, Slanina – Machač, Venkrbec, Jandus. Trenér: Aleš Totter.

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: „Myslím si, že dnes hodně cenné vítězství pro nás, protože to je výborný tým slovenské extraligy. Na to, že máme nový tým, tak dneska jsme fungovaly dobře systémově. Nebyl tam slabý hráč a šance na výhru držel dnes famózní Jarda Pavelka. Ceníme si také, že se prosadili mladí hráči. Kaňkou ovšem je zranění Davida Ostřížka a Petra Haška. Uvidíme zítra, jestli stihnou start soutěže.“