Prostějovští hokejisté mají za sebou generálku před novou sezónou Chance ligy. Znovu se utkali s Porubou, s níž už se během přípravy jednou setkali. A znovu proti Ostravanům neuspěli. Dlouho to ale vypadalo, že zápas skončí v základní části bezbrankovou remízou. V samém závěru ale utkání rozsekli dvěma zásahy hosté, když druhý gól padl už do uprázdněné brány. Jestřábi tak zaznamenali druhý domácí zápas bez vstřelení branky.

O něco lepší start do utkání měli hosté. Připravili si několik náznaků šancí. V 7. minutě mohl Hrníčko udeřit, ale utekl mu puk. Jestřábi se směrem dopředu trápili, Poruba dokázala obírat domácí hráče o puk a chodit do přečíslení. Prostějov měl ale krátce poté velkou šanci, dvojnásobnou přesilovku. Ta ale nebyla dobře sehraná, Jestřábi si nic nevytvořili. Poté střílel Véhovský z první, minul. Prostějov měl poté další přesilovku, čtyřminutovou. Kromě rány Vlacha se ale moc nepředvedl.

Ve druhé třetině zkraje měla Poruba rovněž dvojnásobnou přesilovku. Naložila s ní ale stejně, jako Prostějov. Až v závěru početní výhody střílel v přečíslení Toman, minul. Ve 28. minutě si na sebe vykoledoval Routa faul, následné trestné střílení ale neproměnil. Stejně tak se ale oběma týmům vedlo v přesilovkách: speciální formace si tvořily jen minimum šancí. Ve 33. minutě ale nebyl daleko od skórování Machač, přesilovku přesto nevyužil. V závěru třetiny byl Prostějov lepší, střílel Malák, Hamšík nebo Burian. Bez efektu.

Úvod třetí třetiny přinesl dobrou souhru Jáchyma a střílejícího Jansy. Poté měli hosté přesilovku. Ta sice Porubě nevyšla, záhy po ní ve 45. minutě však Toman dostal od Střondaly nahrávku už zpoza brankové čáry a byla z toho střela na ruku brankáře – 0:1. Hosté poté zatlačili, dobrou šanci mohl mít třeba exprostějovský Klimíček, ten však byl včas zblokovaný. Prostějovu následně pomohla přesilovka ke srovnání hry. Jestřábi měli řadu šancí, často po nahrávkách Jáchyma a střelách Buriana nebo Maláka. Zejména v 57. minutě Jáchym prokličkoval obranou a servíroval Burianovi. Neuspěl. V závěru Prostějov sáhl k power-play. Po nepřesné nahrávce však z toho byl protiútok a gól Tomáše Šoustala do prázdné brány.

9. přípravný zápas

LHK Jestřábi Prostějov – HC RT TORAX Poruba 2011

0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 45. Toman (Střondala), 60. Šoustal (Střondala, Šlahař). Vyloučení: 5:6. Bez využití. Průběh utkání: 0:2.

Sestava Prostějova: Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Benda, Malák, Zajíc, Poledna – Jiránek, Jáchym, Jansa – Burian, Maruna, Routa – Novák, Vlach, Slanina – Machač, Venkrbec, Dubský. Trenér: Aleš Totter.

Sestava Poruby: Dolejš (Bláha) – Voráček, Klimeš, Lemcke, Klimíček, Urbanec, Sedlák – Šoustal, Vachovec, Šlahař, Střondala, Toman, Christov, Karafiát, Vildumetz, Berisha, Gřeš, Hrníčko, Vehovský. Trenér: Jiří Režnar.