První zápas ročníku byl na programu na středeční večer. V úvodním kole Prostějov vyzval Frýdek-Místek, který nedávno potkal v přípravě. Tehdy Jestřábi zvítězili, tentokrát se jim zadařilo znovu. Domácí vstřelili první gól a byli dlouho lepší na puku. Hosté sice zvládli vyrovnat, Prostějov však nejprve znovu odskočil. Scénář se opakoval, ve třetí třetině však definitivně o výhře rozhodl David Ostřížek. Svěřenci trenéra Tottera na úvod brali tři body.

Prostějov v přípravě často trpěl na špatné vstupy do zápasů. V soutěži to ale bylo jiné: už od začátku Jestřábi udávali tempo hry. Ve 3. minutě se také Machač dostal do první velké šance. Přečíslení ale nezakončil ideálně. Zápas se vesměs odehrával na polovině soupeře, umocnila to i dvojnásobná početní výhoda z 8. minuty. Tu Prostějov proměnil, když střelu od modré tečoval před bránou Martin Novák – 1:0. Prostějov byl nadále lepší, nicméně ve 14. minutě se prosadili i hosté, když Oskar Haas pohotově dorazil sražený puk do brány – 1:1. Prostějov poté nevyužil přesilovku, půl vteřiny před sirénou se ale prosadil Martin Pěnčík z kruhu a poslal jestřáby znovu do vedení.

Druhá třetina přinesla vyrovnanější hru. První větší šanci měl ve 23. minutě Haas: Pavelka byl hodně venku z brány, Haas ale nebyl přesný. Pěknou souhru čtyři minuty nato předvedl Novák s Pěnčíkem. Kapitán Jestřábů si počkal na najetí spoluhráče, poslal mu puk a Pěnčík střílel na rameno brankáře. Prostějov byl poté nadále aktivnější, nicméně V polovině zápasu akce Doktora, kdy nahazoval na druhou tyč mohla slavit úspěch, Haas těsně puk nestihl. Hosty srážela nedisciplinovanost, do konce třetiny odehráli dvě oslabení. Největší šanci v nich měli domácí po střele Valenty. Vznikl velký závar před brankou, defenzíva Rysů si však nakonec poradila.

Hra ve třetí třetině byla často kouskovaná. Ať už zákroky brankářů nebo ofsajdy. Ve 44. minutě šli Jestřábi do čtyř a brzy Rysi udeřili. Adam Zeman si úhlu vyjel na bližší tyč a zakončil na milimetr přesně. Brzy nato se ale v přesilovce radovali i Jestřábi. Ti zamkli soupeře a zasypali jej střelami. Jansa ještě nadvakrát úspěšný nebyl. Pak se ale k puku u levé tyče dostal Ostřížek a z bezprostřední blízkosti byl úspěšný. Ve 49. minutě ale měli domácí namále, Haas totiž nahodil ze středního pásma a puk cinkl o tyč. Poté měl naopak štěstí Mokry, když mu před dorážejícími hráči vypadl puk z lapačky. Včas ale zaváhání napravil. Frýdek-Místek už neměl moc času, odvolal tedy brankáře a podařilo se mu dostat do tlaku. Ale ten vyzněl naprázdno: Jestřábi dokázali puky vyhazovat pryč ze své třetiny. A nakonec těsné vedení udrželi.

Chance liga 2022/2023, 1.kolo

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Novák (Ostřížek), 20. Pěnčík (Machač, Jansa), 46. Ostřížek (Novák, Vlach) – 15. Haas (J. Michálek, Jaroměřský), 45. Zeman (Havránek). Rozhodčí: Jechoutek, Vrba – Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 43:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – HamšíkZajícPěnčíkStaněkMalákValenta – MarunaP. MachačJansa – VenkrbecRoutaJiránek – BurianVlachOstřížek – T. JáchymSlaninaMar. Novák – Jandus.. Trenér: Aleš Totter.

HC Frýdek-Místek: Mokry – TeperŠ. HavránekJ. MichálekŽůrekSovaZeleňákJaroměřský – HotěkMachalaSvačina – DostálekA. ZemanKlimša – MacháčekGeidlMatěj – DoktorVrdlovecHaas. Trenér: Martin Janeček.

 

POŘ.KLUBZSKÓREB
1. VHK ROBE Vsetín 1 6:2 3
2. SK Horácká Slavia Třebíč 1 5:1 3
3. HC Dynamo Pardubice B 1 5:2 3
4. SC Marimex Kolín 1 4:1 3
5. HC ZUBR Přerov 1 4:3 3
6. LHK Jestřábi Prostějov 1 3:2 3
7. HC RT TORAX Poruba 2011 1 3:2 2
8. HC Dukla Jihlava 1 2:3 1
9. HC Stadion Litoměřice 1 3:4 0
10. HC Frýdek-Místek 1 2:3 0
11. HC Baník Sokolov 1 2:5 0
12. PSG Berani Zlín 1 1:4 0
13. DRACI PARS ŠUMPERK 1 2:6 0
14. HC Slavia Praha 1 1:5 0