Třetí a čtvrté kolo Chance ligy je v plánu na tento týden. A Jestřáby znovu čekají dva souboje se zajímavými celky. První odehrají ve středu od 18 hodin doma, soupeřem bude ostravská Poruba. Na sobotu pak Prostějované zajíždí do východních Čech, když v Chrudimi nastoupí proti „Béčku“ Pardubic. Rovněž sobotní zápas začne v 18 hodin.

První ze zápasů přihraje do cesty Prostějovu soupeře, se kterým se v posledních letech potkávali Jestřábi velice často. A to jak v soutěžních utkáních, tak v těch přípravných. Poruba je v posledních letech opět prvoligová, zpět se dostala v roce 2018. V posledních dvou letech měla vysoké ambice, chtěla sahat po baráži. To se ale nepodařilo a naposledy klub dokonce nepostoupil do play-off. Následovala velká čistka, kdy tým opustili hráči jako Szathmáry, Žovinec nebo Bitten. Do mužstva naopak dorazil například Jakub Šlahař, Tomáš Vildumetz a z Prostějova také duo Klimíček–Bláha. Klub patřil k těm, které udělaly nejvíce změn v první lize. Ostravané každopádně mají znovu tým, který může pomýšlet na nejvyšší příčky. Navíc jim vyšel vstup do soutěže, když v prvním utkání v samostatných nájezdech udolali Jihlavu. Prostějov se pak s Porubou utkal i v přípravě, oba zápasy vyhrála Poruba se skóre 1:6. Před rokem pak Jestřábi hráli s Porubou předkolo play-off a s týmem vypadli.

Druhým z prostějovských soupeřů je nově poskládaný tým Pardubic „B“. Faktické „Béčko“ dosud působilo ve Vrchlabí. Jenže v průběhu letních prázdnin vyšlo najevo, že Dynamo už s „B“ týmem ve Vrchlabí nepočítá. Mužstvo se přestěhovalo do Chrudimi, dostalo oficiálně název HC Dynamo Pardubice „B“ a začalo se chystat na sezónu. Z Vrchlabí se sem přesunulo několik hráčů v čele s Tomášem Kautem, někdejším kapitánem Prostějova. Mužstvo nakonec není pouze o mladících, jak se možná mohlo očekávat. Mezi zkušené borce patří Martin Kadlec, který se přesunul z Litoměřic, dále Daniel Rákos, který odehrál stovky zápasů v extralize. V obraně zase najdeme Marka Drtinu. Ale bránu, tu střeží mladíci. Neplatilo to však o úvodním mači. Tam dostal v bráně prostor již zkušený Milan Klouček a hodně vidět byli zejména starší hráči. Tým pak dokázal otočit zápas a porazit Sokolov 5:2. Pardubice „B“ se pak objevily také v přípravě Jestřábů. Fanoušci Prostějova ale na zápas nebudou vzpomínat v dobrém. Utkání patřilo k nejméně povedeným z přípravy a Jestřábi jej prohráli 0:3.