Se čtyřmi prohrami v zádech jeli hokejisté Prostějova ve středu do Zlína. Cíl? Vyhrát. A to se podařilo, i když až v prodloužení. Jestřábi totiž nenavázali na skvělou první třetinu a po zbytek zápasu byl lepší spíše Zlín. V prodloužení ale hosté soupeře přehráli a po střele Vlacha mohli slavit.

Na úvod oba brankáři pokazili rozehrávku, nikdo ale netrestal. V dalších minutách byl lepší Prostějov. Hodně střílel a měl více ze hry. Jiránek ani Pěnčík neproměnili. V 9. minutě však Burian vystřelil na brankáře, ten puk vyrazil a nato byl pohotově překonán Vlachem. Prostějov nadále tlačil, ve dvanácté minutě zapsal už třináctou střelu proti dvěma zlínským. Nato už se domácí dostali do prvního tlaku a dvě minuty před koncem měla obrana namále. Ve 20. minutě si vykoledoval Mrázek faul a trestné střílení, které exprostějovský hokejista u pravé tyče proměnil.

Na úvod druhé třetiny měli jestřábi přesilovku, neproměnili. Blízko byl Burian, trefil tyč z boku. Ve 25. minutě měl naopak přesilovku Zlín, přes šance Bartka nebo dorážku Kubiše se skóre neměnilo. V půlce zápasu byl blízko vstřelení branky Zajíc, ale po dobrém najetí na osu neproměnil. Slanina následně nedal z úniku. Zlín od té doby převzal iniciativu, Pavelka však odolával. Konec třetiny okořenila také bitka Venkrbce s Kindlem.

Poslední třetiny přinesla rychlé přelévání hry ze strany na stranu. Ve 46. minutě ale také velkou šanci Köhlera v oslabení – dával vedle. 48. minuta zastihla hru u prostějovské branky. Po zákroku šel střídat brankář Pavelka, místo kterého nastoupil Němeček. Byl u toho, když Venkrbec nastřelil v 50. minutě tyč. Krátce nato mohl zakončit Jansa, ale netrefil ideálně. V závěru třetiny se za rozhodnutím hnal hlavně Zlín. Nedostával se však téměř do střeleckých úhlů.

Prodloužení už ale bylo znovu v režii Prostějova. Do střel se dostali Ostřížek a Burian, soupeře jestřábi nepustili s pukem přes půlku. Navíc hrál Zlín v pěti, a tak z toho byla i přesilovka. V té svěřenci Aleše Tottera neuspěli, krátce po ní se ale z kruhu trefil proti týmu svého otce Roman Vlach a upravil na konečných 2:1.

Chance liga 2022/2023, 6.kolo

HC Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov 1:2 pr. (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Mrázek (TS) – 9. Vlach (Burian, Machač), 64. Vlach (Jáchym). Rozhodčí: echoutek, Čá – Komínek, Maňák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestavy:

HC Berani Zlín:  Huf (Kašík) – HusaBartkoM. NovotnýGazdaZbořilBukačSuhrada – GagoKindlMrázek – Ondráček (A), HonejsekPospíšil – Kubiš (C), HejcmanKöhler (A) – ChludilIlléšFrömel. Trenér: Rostislav Vlach.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (47. J. Němeček) – Valenta, Poledna, StaněkMalákPěnčíkZajíc – JiránekT. JáchymJandus – OstřížekBurianP. Machač – JansaVlachSlanina – DubskýVenkrbecMaruna.Trenér: Aleš Totter.