Bohatý program připravil prostějovským hokejistům los Chance ligy. V týdnu je totiž čekají hned tři souboje. V pondělí se Prostějov utká doma s Litoměřicemi, ve středu zamíří na Slavii Praha. A sobota bude zlatým hřebem programu, doma se totiž Jestřábi utkají poprvé v sezóně s Přerovem. Všechny tři zápasy se odehrají od 18 hodin.

První ze tří zápasů sehrají hokejisté Prostějova s Litoměřicemi. Tamní Stadion před sezónou přišel o statut líhně mladých hokejistů podporované hokejovým svazem. Nicméně vedení klubu poté jasně deklarovalo, že ročník odehraje. Ukazuje se navíc, že se tak daří docela slušně. Litoměřice jsou v půlce tabulky, na kluzištích pak zápolí se střídavým štěstím. Stadion už zapsal cenné skalpy Jihlavy nebo Slavie Praha. Nestačil však třeba na Šumperk. Litoměřice před sezónou hodně pozměnily kádr. Odešly produktivní opory v podobě Romana Přikryla, Martina Kadlece nebo Riku Sihvonena. Mezi největší posily se pak řadí extraligou protřelý Martin Weinhold a také Tomáš Guman, útočník, který dorazil z Poruby. Ostatně v čele statistik najdeme jednoho nováčka v sestavě, a tím je Přemysl Svoboda. Válí však také bek Jan Holý s bodem na utkání nebo zkušený útočník Lukáš Válek. Velkou osobností týmu je vousem nezaměnitelný bek Jan Výtisk.

Druhý zápas Jestřábů se odehraje ve středu na ledě Slavie Praha. Tým sestoupil v roce 2015 z extraligy. A od té doby zatím marně čeká na týmový úspěch. V minulém ročníku Slavia padla ve čtvrtfinále, v pěti zápasech ji vyřadil pozdější finalista Vsetín. Nyní Slavii vede střídavě, jednou je nahoře, jednou dole. Tým porazil třeba Porubu nebo Sokolov. Nečekaně ale nestačil na Kolín. Velký skalp si ale připsal v 5. kole, kdy porazil 4:0 Pardubice „B“. I Slavia před sezónou kádr obměnila.  Odešla brankářská opora Martin Michajlov stejně jako Patrik Machač, který zamířil právě do Prostějova. Naopak se týmu podařilo udržet hráče jako Knotek nebo Kern. Velkými oporami jsou dlouholetí slávisté Vladimír Růžička a Michal Poletín, totéž platí o Lukáši Žejdlovi. U nejednoho hráče Slavie platí, že pojem „klubová věrnost“ dobře zná.

Poslední ze tří utkání Prostějov odehraje v sobotu. A soupeřem není nikdo jiný než Zubři z Přerova. Odvěký rival, na kterého v minulosti běžně chodilo i tři tisíce fanoušků, zatím předvádí skvělý vstup do sezóny. V prvních sedmi kolech vždy bodoval a prvních pět také dokázal vyhrát. Přerov navíc přidal k tradičně dobré obraně – aktuálně nejlepší v soutěži – také produktivní útok. Výsledkem je boj o špičku průběžné tabulky. Na rozdíl od předešlých dvou týmů v Přerově tolik změn v kádru neudělali. Velkou ztrátou je odchod matadora Romana Pšurného do Poruby, stejně tak konec dvou dlouholetých hráčů Přerova Jakuba Hermana a Šimona Kratochvíla. V obou případech se navíc jedná o odchovance. Pár zajímavých jmen ale rovněž přišlo. Zmiňme zkušeného extraligistu Zdeňka Okála. Nebo Davida Březinu, který přišel ze Vsetína. Tým navíc udržel hráče jako Jakub Svoboda, Antonín Pechanec nebo Tomáš Doležal. Mužstvo je pak nebezpečné tím, že bodově nikdo nevyčnívá, průběžně přispívá velká většina týmu.