O něco chudší program nabídne tento týden Chance liga z pohledu prostějovských Jestřábů. Místo tří jen dva zápasy, navíc oba ve venkovním prostředí. Nejprve ve středu zkříží hokejky s Třebíčí. A v sobotu vyjedou do Frýdku-Místku. Třebíč bude posledním soupeřem, s nímž se Jestřábi v aktuální sezóně ještě neutkali. S Třebíčí se tým utká v 17.30, sobotní zápas s Rysy začíná v 17.00.

První ze zápasů sehrají Jestřábi ve středu s Třebíčí. Horáci zatím hrají docela slušnou sezónu. Tým pravidelně vyhrává a boduje, velkou většinu zápasů dokázala Třebíč ovládnout. Navazuje tak na minulou úspěšnou sezónu, kdy Třebíč skončila druhá. Vyloženě pokažené zápasy nyní zažila Třebíč pouze s Přerovem a se Sokolovem, s nimiž padli Horáci shodně o tři góly. Porazili ale naopak Slavii Praha, Jihlavu nebo Zlín. Tým se oproti minulým letům docela proměnil, odešly zejména dvě výrazné tváře z útoku, a sice Martin Šťovíček a Lukáš Nedvídek. Kostra týmu ale z větší části léto přežila. Bittner, Psota, Dočekal, Vodný, Krliš, Ferda…, tyto borce stále v sestavě najdeme. Navíc k elitě týmu patří Ladislav Bittner, po roční odmlce například znovu aspiruje na nejlepšího střelce nejen týmu, ale i soutěže. Třebíči vydržel i kvalitní brankář v podobě Pavla Jekela, který i nyní má přes 93 procent úspěšnosti zákroků. Při pohledu do předešlých sezón se pak ukáže, že velká část týmů zůstává už delší dobu pohromadě.

Frýdek-Místek je aktuálně zhruba v polovině prvoligové tabulky. Výrazně totiž střídá povedená období a ta vyloženě špatná. Z prvních pěti zápasů totiž Rysi vyhráli jen jediný. Následovala krátká šňůra tří výher. A zejména deklasování Slavie Praha 7:2 patří k velkým úspěchům. Poslední zápasy zase Frýdek-Místek potom spíše prohrával, zároveň ale nikterak dramaticky. Tým letos znovu spoléhá na některé opory. Řada hráčů sice z mužstva odešla, někteří hráči však zůstali. Velkou ofenzivní silou je polský útočník Alan Lyszczarczyk, který se v posledních zápasech znovu rozjel. Hodně vidět je pak Vlastimil Dostálek, který se přesunul z Havířova. Oskar Haas, Jakub Teper, Michal Hotěk, to jsou další výrazné tváře sestavy. Frýdek-Místek ale každopádně sází i na spolupráci s extraligovým Třincem. A tak tu a tam zahlédneme na soupisce Frýdku-Místku některého hráče, jenž už patří k extraligovým mazákům. Zatím vyčnívají dva. Obránce Jan Jaroměřský a dále útočník Vladimír Svačina. Tím jsou navíc Rysi těžko vypočitatelní, dopředu je jen těžké odhadnout, s jakou sestavou na soupeře vyrukují.