Dva zápasy čekají ještě Jestřáby před reprezentační pauzou. Tým se utká se dvěma moravskými soupeři, od kterých se před sezónou hodně čekalo. A zejména v případě Zlína platí, že se čekalo více, než zatím tým předvádí. Se Zlínem se Prostějov utká v sobotu doma. Ve středu naopak Jestřáby čeká trip do Jihlavy. Zápas se Zlínem začne v 17.30, proti Zlínu pak Jestřábi začnou hrát od 17 hodin.

Jihlavští hokejisté v minulých dvou sezónách ukázali, že se z neúspěchu přede dvěma lety naplno oklepali. Od té doby se jim daří. Ročník 2020/2021 zakončili na konečném druhém místě. Letos se dostali do baráže, kde jim cestu do extraligy zahradilo Kladno. Jihlava dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu v Chance lize. A čeká se od ní hodně. Vstup do sezóny se jí ale nepovedl, tým třikrát v řadě padl. Pak se ale zvedl a v posledních utkáních vyhrává. Za poslední dobu nestačil pouze na Porubu, která navíc rozhodla až ve třetí třetině. Jinak Dukla vyhrává, byť často jen rozdílem jedné branky. Mnoho jich nestřílí, ještě méně jich však dostává. Při pohledu na soupisku uvidíme dva veterány, a sice Josefa Skořepu a Tomáše Čachotského. Oba jsou stále plní energie a stále velmi produktivní. Další hráč, který je v Dukle stálicí, je třeba Tomáš Harkabus. Bodování týmu ale vedou Otakar Šik a Patrik Miškář. V obraně se znovu dobře ukazuje třeba mladík Daniel Kowalczyk. V bráně najdeme hned dva gólmany, kteří chytali za Prostějov, Adama Wolfa a Jakuba Neužila. Nejvíce prostoru ale má Adam Beran, jehož úspěšnost zákroků atakuje 92 procent. Do Jihlavy před sezónou z Prostějova odešli Petr Beránek a Miloslav Jáchym.

Druhý zápas odehrají Jestřábi se Zlínem. Na něm se naposledy Prostějov chytl po nepovedených výsledcích. Nyní už Zlín prožívá místy lepší období, i když v posledních zápasech znovu prohrával. Těsnou porážku přinesl zápas s Kolínem, pak naopak Berani rozstříleli Šumperk. Zlínští už každopádně nejsou dávno na dně tabulky. Pomáhá k tomu i bývalý Jestřáb Daniel Huf, který si jak v Prostějově, tak ve Zlíně užívá nemalé popularity. S produktivitou to naopak není taková paráda. Přestože Zlín po letošním postupu udržel hráče, jako jsou Honejsek, Gazda nebo Claireaux, nadále se střelecky tým spíše trápí. Celkově patří k týmům s nejhorší produktivitou v soutěži, což se logicky odráží i na individuálních statistikách. Deset bodů stačí Jiřímu Ondráčkovi k pozici nejproduktivnějšího hráče. Spolu s ním nejvíce bodů střádají Gazda, bývalý Jestřáb Mrázek a také rodák z Prostějova a stálice Zlína Antonín Honejsek. V sestavě Zlína najdeme každopádně ještě další zajímavá jména a hráče s velkými zkušenostmi. Příkladem je matador Bedřich Kohler, dále Pavel Kubiš. V bráně pak Libor Kašík, který ale překvapivě neobhájil post jedničky. Sezóna je ostatně ze strany Beranů plná překvapení, zejména při pohledu na tabulku.