Nabitý prázdninový program, který čeká na mládežnické hokejisty Prostějova, začal už ve středu v poledne, kdy se mladší žáci, respektive šestá třída, představili na domácím ledě proti hlavnímu rivalovi z Přerova. Vyrovnaný hokej plný pěkných branek i řady dalších šancí dlouho budil dojem, že dospěje až do prodloužení. To ale domácí hráči v závěru odmítli a poprvé se dostali do vedení, které se jim podařilo udržet až do závěrečné sirény a mohli tak po zápase slavit cenný skalp. Před dobrou diváckou kulisou od obou táborů si tak po hanáckém derby mohli užít i parádní děkovačku. 

Už od prvních minut byl k vidění svižný hokej, kde každý tahal chvilku za delší konec a kde šance střídala šanci. I přes řadu zajímavých příležitostí se na první branku čekalo více než deset minut a první se radovali hosté, kdy situace dvou na jednoho skončila přesnou dorážkou Brázdila – 0:1. Po prvním gólu se domácí hnali za srovnáním a byli nebezpečnější. Dlouho to ale vypadalo, že do přestávky půjdou s porážkou. Střelecký půst však prolomil rovnou minutu před první přestávkou Krištofík, který vypíchl soupeřovu rozehrávku a proti brankáři se nemýlil – 1:1.

Do druhého dějství vstoupili daleko lépe hosté a svou převahu brzy proměnili ve druhou branku, kdy se opět prosadil Brázdil – 1:2. V následných minutách měli hosté i dvě přesilovky, ze kterých branka nepadla. O pár minut později se už ale slavilo na straně hostů, kdy se prosadil Vítámvás, který možná sám neví, jak v pádu kotouč dostal do branky – 1:3. Nabyté vedení ale Zubrům dlouho nevydrželo. Krátce před polovinou utkání totiž dokázal snížit Kovář, který využil svého postavení u brankáře a našel místo u protější tyče – 2:3. O patnáct sekund později bylo dokonce srovnáno. Po buly v útočném pásmu vypálil Krajíček a puk skončil až v brance – 3:3.

V polovině duelu se tak začalo od začátku. Šancí bylo na obou stranách opravdu dost, ale další branky odmítli brankáři i za přispění brankových konstrukcí či nepřesností útočníků. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Přerov měl na začátku poslední části výhodu přesilovky a chvíli to vypadalo i na dvojnásobnou, kdy domácím opět trval příchod na led. Své příležitosti v přesilovkách ale nevyužil ani jeden z celků a stav zůstával nezměněn.

Do vedení se nakonec znovu dostali hosté, když střelu Suchánka neudržel domácí brankář a Grapl puk dokázal doklepnout do okryté části branky – 3:4. Než se stihli hosté doradovat, bylo vyrovnáno, protože jen osm sekund potřeboval Kadlčík k tomu, aby se krásně uvolnil a zakončil tak, že přesněji už to nešlo – 4:4. Následující minuty přinesly opět řadu šancí a s přibývajícími minutami bylo jasné, že další branka by mohla být zlomová. Necelých pět minut před koncem propukla radost v domácím táboře, když se eskáčko díky Podroužkovi dostalo poprvé v zápase do vedení. V první fázi to sice vypadalo, že ideální moment prováhal, ale nadvakrát pak přeci jen procedil puk za brankáře – 5:4. Poslední minuty patřily tlaku hostů, kteří se snažili vyrovnat. Největší šance měl Brázdil, jenže nedokázal se prosadit ani ze samostatných úniků. V posledních sekundách tak o třech bodech a vyhraném derby definitivně rozhodl Musil, který se trefil do odkryté branky – 6:4. Po konci utkání tak přišla vítězná radost na straně domácího celku.

 

ÚSTY TRENÉRA

Václav MEIDL – SK Prostějov 1913:

„Myslím si, že s  utkáním můžeme být opravdu spokojení. Čekal nás hodně náročný soupeř, a navíc se jednalo o derby. V prvních dvou třetinách jsme si předem určené věci dokázali plnit jen tak z poloviny, což se projevilo na skóre, kdy jsme neustále dotahovali. Do třetí části jsme si řekli, že některé věci musíme ještě zlepšit. Hráči ukázali, že jsou toho schopní, a tak jsme mohli na konci slavit cennou výhru, která je zasloužená. Především za třetí třetinu si hráči zaslouží pochvalu.“