Další důležité tři body si ve středu připsali prostějovští Jestřábi. V Pelhřimově totiž porazili Duklu Jihlava 5:3. Tým Aleše Tottera tentokrát soupeře nepřestřílel, navíc hrál mnohem více oslabení. Projevilo se však něco, co občas mužstvo naopak trápilo, tedy produktivita.

Úvod utkání patřil spíše Jihlavě. K tlaku jí pomohlo vyloučení jednoho z Jestřábů. Nicméně, přesilovku nevyužila, a naopak Dukla inkasovala v 6. minutě po spolupráci Bendy, Jansy a střílejícího Maláka. Jihlava měla poté velkou šanci Fronka. Ten ji ale neproměnil a následně ještě prováhala přesilovou hru. Tu svou naopak Jestřábi využili, když Jansovu střílenou nahrávku dokázal tečovat Matouš Venkrbec – 2:0. Hosté poté zatlačili a v 17. minutě se dostal ke střele od modré Dundáček. Ani při této situaci nechyběla teč, o kterou se postaral Josef Skořepa – 2:1. Do konce třetiny byla k vidění střela Jansy, ale hlavně další dvě vyloučení, po jednom na každé straně.

Zkraje druhé třetiny se mohli prosadit Křehlík nebo Cachnín, ve 28. minutě měl dobrou příležitost Maruna. Poté diváci viděli dobrou šanci Beránka s Harkabusem. Neprosadili se, ve 32. minutě ale Miškář vyslal do krátkého úniku Otakara Šika, který ujel obráncům a zakončil přesně. Jihlava poté tlačila, měla několik šancí, největší z nich Brož. Ale produktivita byla na straně Jestřábů. Ve 35. minutě způsobil Jan Maruna zmatek před bránou Dukly, nakonec si její hráč srazil puk do brány – 3:2. Ve 38. minutě mohl Prostějov odskočit, zakončení do poloprázdné brány se ale nepodařilo.

Co se nepodařilo na konci druhé, povedlo se na začátku třetí třetiny. Nejprve Jestřábi přežili vyloučení Vlacha. V něm měl dobrou šanci z mezikruží Šik. Ve 44. minutě si ale Jáchym najel na tyč a od druhé dostal do jízdy puk od Buriana – Wolf se nestihl přesunout. Ve 45. minutě už to ale bylo zase jen o gól. Jiří Fronk si sjel z kruhu k tyči a překonal Němečka. Jestřábi poté ale nabídli Dukle velkou šanci na snížení nebo i vyrovnání. Nechali se totiž v krátkém sledu třikrát vyloučit. Krátce hráli dokonce ve třech. Všechny šance Jihlavy však skončily buď nepřesností nebo zákrokem Němečka. Jihlava to v závěru zkusila bez brankáře. Nicméně, v 60. minutě Jiránek napřáhl na modré čáře a odkrytou bránu trefil. Upravil tak na konečných 5:3 pro Prostějov a pojistil Prostějovu další tři body.

 

Chance liga 2022/2023, 18. kolo

HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Skořepa (Dundáček), 32. Šik (Miškář), 45. Fronk (Bilčík, Miškář) – 6. Malák (Benda, Jansa), 13. Venkrbec (Jansa, T. Jáchym), 35. Maruna (Venkrbec, Pěnčík), 44. T. Jáchym (Burian, Jiránek), 60. Jiránek. Rozhodčí: Zavřel, Jechoutek – Zídek, Blažek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 36:21. Počet diváků: 486. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Sestavy:

HC Dukla Jihlava: Wolf (Beran) – DundáčekBilčíkD. KolářA. DvořákM. JáchymF. KočíMatějíček – JungwirthSkořepa (C), Šik – Harkabus (A), MiškářFronk – BeránekPořízekKřehlík – CachnínJudaV. Brož. Trenér: Viktor Ujčík.

LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Přecechtěl) – ValentaHamšíkMalákBendaPolednaPěnčíkZajíc – Burian, T. Jáchym (C), Jiránek (A) – JansaVlachHašek – KyselaVenkrbecMaruna. Trenér: Aleš Totter

Aleš Totter – trenér LHK Jestřábi Prostějov: „Celý zápas byl o soubojích a obětavosti. Jsem pyšný na náš tým, že se po snížení Dukly na 3:4 obětoval a šel do blokování střel během dlouhého oslabení. V pravý čas se nám navíc povedlo dát gól, gólman zachytal, nebyl tam prostě žádný špatný hráč. Je vždy fajn pro tým a trenéra, když se vyhraje, hráči se v zápase odevzdali pro to vítězství, a za tohle jim děkuji.“

Viktor Ujčík – trenér HC Dukla Jihlava: „Bohužel, další zápas, který jsme odehráli tak, že jsme dali soupeři šanci dávat po našich chybách góly. My jsme jejich chyby trestat nedokázali v takovém počtu a nepovedlo se nám najít cestu k vítězství. Máme spoustu střel, už to přestává být pomalu sranda. Je odehrána spousta kol a naše produktivita je žalostná. Když se dostaneme do tlaku a přehráváme soupeře, tak z toho nedokážeme dát góly. Musíme si to nějak rozebrat a najít cestu z tohoto ven.“

 

TABULKA CHANCE LIGA

1. HC RT TORAX Poruba 2011 33
2. SK Horácká Slavia Třebíč 33
3. HC ZUBR Přerov 32
4. VHK ROBE Vsetín 30
5. HC Dukla Jihlava 29
6. LHK Jestřábi Prostějov 29
7. HC Stadion Litoměřice 27
8. HC Frýdek-Místek 24
9. PSG Berani Zlín 23
10. HC Baník Sokolov 23
11. SC Marimex Kolín 22
12. HC Slavia Praha 21
13. DRACI PARS ŠUMPERK 21
14. HC Dynamo Pardubice B 19