Hned tři zápasy čekají v aktuálním týdnu prostějovské hokejisty. Na úvod se střetnou doma s Frýdkem-Místkem, středa bude patřit venkovnímu souboji s Kolínem. A v sobotu na závěr týdne budou Jestřábi čelit v Ostravě hráčům Poruby. První dva zápasy začnou v 18 hodin, třetí netradičně už v 16 hodin.

Zápasový program začnou Jestřábi doma s Frýdkem-Místkem. Ten byl v minulé sezóně velmi neoblíbeným soupeřem, kdy soupeř měl lepší bilanci a mnohem lepší vstupy do zápasů. V aktuálním ročníku se to otočilo. První ze vzájemných zápasů Jestřábi vyhráli, ve druhém padli v prodloužení. Frýdek-Místek se dlouhodobě pohybuje v lepší části tabulky. Pomohl k tomu i solidní listopad, třeba šňůra čtyř výher, z nichž tři byly o gól. Mužstvo zaujme velmi nízkým průměrným počtem střel na bránu soupeřů. A vysokým procentem ubráněných oslabení. Stejně tak ale hráči. Tým může vsadit v bodování na celou řadu hráčů. Ať už je to Michal Hotěk, Oskar Haas, nebo polský útočník Alan Lyszczarczyk, který po předešlé skvělé sezóně přidává další. Výrazně přispívají k ofenzivě i obránci, zejména Jakub Teper. Díky spolupráci s Třincem se občas v sestavě objeví i některá z extraligových osobností. Nejvíce prostoru dostává útočník Vladimír Svačina. V bráně zatím kraluje dvojice Švančara–Mokry. Oba mají úspěšnost zákroků kolem 94 procent.

Druhým soupeřem Jestřábů bude Kolín. Tým se zkraje sezóny pohyboval těsně pod čelem tabulky. Poté trochu v tabulce spadl, částečně i kvůli sérii čtyř porážek z přelomu října a listopadu. Celkově ale Kolín hraje nad očekávání. Vzájemná bilance Prostějova a Kolína je z této sezóny 1:1. Kolín ale aktuálně prožívá nepříjemné období, kdy již delší dobu se železnou pravidelností střídá výhry a prohry. Nedaří se mu „udělat“ bodovou sérii, od které by se odrazil k lepším zítřkům. Nyní se tak nachází až okolo desátého místa. Což je při vyrovnanosti tabulky problém, od posledního celku jej dělí minimum bodů. Kolín coby tým zatím ukazuje vysoký počet střel na bránu. Zároveň ale malou produktivitu, a to zejména v přesilovkách. Když se podíváme na tým, najdeme řadu zajímavých jmen. Příklad? Brankářská jednička Jakub Soukup. V obraně jsou exprostějovští Zdeněk Čáp, René Piegl, Ján Niko a čerstvě Josef Zajíc. Zkušenosti týmu přináší Petr Kolmann. Tým před sezónou opustila útočná opora David Šafránek, na druhou stranu ale ofenzivu řídí nadále Jan Veselý nebo Markus Korkiakoski. TOP hráčem týmu je reprezentační útočník Petr Koukal.

Týden Jestřábi završí soubojem s ostravskou Porubou. Soupeř ze západní části Ostravy prožívá zatím skvělou sezónu. Po dvou ročnících, které se přes vysoké ambice Toraxu nepovedly, nyní mužstvo potvrzuje své kvality. Poruba velkou část dosavadního ročníku je na prvním místě. V posledních týdnech si tým připsal vysoké výhry nad Slavií (7:0) nebo se Sokolovem (5:1). Poslední zápas, který Ostravané vyloženě nezvládli, se uskutečnil už ve 2. kole se Vsetínem (1:4). Od té doby Poruba ukazuje dlouhodobě skvělou formu. Tým platí za nejproduktivnější celky soutěže, má vysokou úspěšnost přesilových her a zdaleka nejlépe odehraná oslabení. Poruba takových výsledků dosahuje díky kvalitnímu týmu s mnoha lídry. Řada hráčů je mimořádně produktivní, přes dvacet bodů se dostali Jakub Šlahař, veterán Roman Pšurný a také Tomáš Šoustal. Dobře se ukazuje i kanadská posila Aaron Berisha. Mezi nejvytěžovanější hráče soutěže patří exjestřáb Jiří Klimíček. Úspěšností střelby přes 20 procent se mohou pochlubit další exprostějovan Dominik Hrníčko a také Jan Hudeček. V bráně mimo jiné nalezneme Ondřeje Bláhu, který minulé dvě sezóny byl jedničkou Prostějova.