Výborný závěr roku zažívají prostějovští Jestřábi. Ti měli pořádně napěchovaný program, když se postupně doma utkali s Frýdkem-Místkem a následně venku s Kolínem a Porubou. Všechny tři zápasy ale Prostějov vyhrál, navíc za plný počet bodů. Celkem přitom tým Aleše Tottera inkasoval pouze pět branek, zatímco jich dokázal nastřílet 14. „Samozřejmě jsme rádi, předtím jsme sice pravidelně bodovali, ale vždy jsme získávali po bodu. Prodloužení a nájezdy šly proti nám,“ poznamenal Aleš Totter a narazil na fakt, že třeba na nájezdy Jestřábi ještě nevyhráli. Nyní ale chytili fazónu. „Po těch třech bodech se posunete nahoru tabulkou úplně jinak,“ konstatoval kouč Aleš Totter.

Čísla mu dávají za pravdu. Vyrovnaná tabulka znamenala pro Jestřáby při šňůře výher, která čítá už pět zápasů, výrazný posun vzhůru. Zatímco ještě nedávno se Jestřábi pohybovali až okolo desítky, nyní jsou čtvrtí. „Chceme se pohybovat v první šestce. Zkusili jsme si v minulé sezóně předkolo, nyní se mu chceme vyhnout. Ale každý tým chce do šestky, bude to ještě zajímavé. Důležité je, že jsme získali nějaké sebevědomí,“ uvedl pro Večerník Aleš Totter.

Tým nicméně i nyní tu a tam potkávají zdravotní neduhy. I když ne v takovém množství jako před měsícem. „Romana Vlacha zlobí rameno, tam je to do Vánoc a tam se uvidí. Martin Novák má virózu jen na dva dny, jinak jsme všichni OK,“ řekl kouč Aleš Totter. Ten také už před několika týdny hovořil o možném dalším posílení celku. Zatím během ročníku nastálo přišel pouze bek Jakub Kubeš. „Ohledně posily uvidíme. Hodně týmů, kterým se nedaří, chce trejdovat. Čekaly na reprezentační pauzu. Nikdo zatím není před podpisem nebo dohodnutý. Nějaké varianty jsou. V týdnu máme nějaké volno, v pátek chceme, aby se případně něco dotáhlo. Určité návrhy padají a nějaká jména máme na stole.