O tom, že je Mikuláš společně s čerty a anděly i vášnivým milovníkem hokeje, se mohli přesvědčit nejmenší hokejové naděje klubu SK Prostějov 1913. V rámci středečního tréninku na děti totiž čekala sladká nadílka i řada her a zábava společně s čerty, kteří se s chutí zapojili do zápolení.

Během pondělního podvečera Mikuláš tradičně navštívil děti v jejich domovech. Na hodné čekaly sladkosti a pochvala, na zlobivé si zase posvítili čerti. Než se ale vrátili z tohoto světa, učinili ještě ve středu zastávku na zimním stadionu v Prostějově. Nazuli brusle a vyrazili za dětmi přímo na ledovou plochu, kde se odehrál netradiční trénink. Scházet samozřejmě nemohly různé básničky, za něž Mikuláš rozdal řadu sladkostí, které dětem dodaly energii.

Tu jim zase v průběhu tréninku zodpovědně brali čerti, kteří se společně s nimi proháněli po stadionu a ukázali, že i oni si umí poradit s hokejovým náčiním. Některým dětem hrozilo, že si je čert nakonec odnese, ale kluboví trenéři je všechny uhlídali. Společně s dětmi si tak užili zajímavé odpoledne, na které budou jistě dlouho vzpomínat. Tradiční mikulášská nadílka se tak vydařila i letos. (jaf)