Velkou změnou si projde kádr prostějovských Jestřábů. Tým, který v posledních týdnech zabíral, totiž přijde o svého kapitána, Martina Nováka. Čtyřiatřicetiletý útočník byl vytrejdován v rámci výměny s Kolínem. Za Nováka na Hanou dorazí útočník Jan Veselý.

Večerník následně s prosbou o vyjádření oslovil trenéra Jestřábů Aleše Tottera. „Nikdo není vyhozený, nikdo nekončí. Jedná se o trejdy, kterých může být více,“ uvedl kouč Prostějova. Dodal, že Jestřábi nejednají jen s jedním klubem. Samotný Novák svůj odchod oznámil koncem pracovního týdne na svém Instagramu. Rozloučil se zde i s fanoušky, u kterých se těšil hráč s číslem 85 nemalé popularitě.

Martin Novák v Prostějově působil už dvakrát. Poprvé v letech 2015 až 2017. Loni se k týmu vrátil a dopomohl mu do semifinále. V play-off byl nejproduktivnějším hráčem Prostějova. V aktuální sezóně ho trápilo zranění, které ho vyřadilo na dva měsíce ze hry. Poté ale v průměru sbíral bod na zápas. Za Nováka nyní přichází kolínský Jan Veselý. Osmadvacetiletý útočník většinu kariéry rozdělil mezi Kolín a Slavii Praha. Hlavně v Kolíně si pravidelně připisoval bod na zápas a patřil k oporám. Dosud stihl odehrát i 82 zápas ů v extralize.