Branky a nahrávky: 4. Drtina (Rákos), 28. P. Machač (Zdráhal), 33. Kaplan, 48. Lichtag – 8. Veselý (Jiránek, T. Jáchym). Rozhodčí: Petružálek, Čáp - Štěpánek, Dědek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 237. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
HC Dynamo Pardubice B: Klouček (Nečas) – Zdráhal (A), Hanousek, Oliva, Nedbal, Drtina (A), Kubíček – Vildumetz, Kaut (C), Lichtag – T. Urban, Rákos, Matýs – Půhoný, P. Machač, Kadlec – Kaplan, M. Machač, Belluš.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Kubeš, Valenta, Malák, Benda, Staněk, Poledna, Hamšík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Veselý – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Slanina, Venkrbec (C), Jansa – Jandus, Maruna.

 

První zápas po reprezentační pauze nás čekal na zimním stadioně v Chrudimi, kde své domácí zápas odehrává B-tým pardubického Dynama. Domácím se podařilo skórovat už ve čtvrté minutě, o rychlé srovnání stavu se ale v našich barvách postaral Honza Veselý, a první třetina tak skončila 1:1. V té druhé se však slova opět ujal rezervní tým pardubického Dynama, kterému se podařilo dvakrát skórovat. Další branku domácí přidali v poslední dvacetiminutovce a z Chrudimi se tak vracíme bez bodového zisku.

Úvodní minuty zápasu s B-týmem pardubického Dynama vyšly lépe právě domácímu celku. Ve čtvrté minutě totiž hned z buly Daniel Rákos adresoval puk na hokejku Marka Drtiny, který ránou od modré čáry poslal puk až za Pavelkovy záda. Odpovědět na rychlou trefu Dynama se vzápětí snažil kanonýr David Ostřížek, jeho střela ale skončila jen v lapačce Milana Kloučka. Vzápětí to byly opět Pardubice, které měly převahu na kotouči, na což oddechovým časem reagoval trenér našeho celku Aleš Totter, který se rozhodl hráčům promluvit do duše a lépe zorganizovat hru v obranném pásmu. Taktická porada se ukázala jako správná volba. Chvíli po ní se nám totiž podařilo srovnat stav utkání na 1:1, a to zásluhou nováčka v našem dresu – Honzy Veselého! Ten si počíhal na rozehrávku domácích a následně puk bezpečně uklidil do Kloučkovy brány. V polovině první třetiny si na levém křídle nabral puk na hokejku Tomáš Jiránek, gólman domácích byl ale pozorný a proti Jiránkově střele včas sklapnul betony. Pár minut před první sirénou se za obranou šikovně objevil Filip Jansa, který se jeden na jednoho utkal s Milanem Kloučkem. Náš forward byl v duelu úspěšnější, kotouč ale nasměřoval jen do tyčky pardubické branky. V úplném závěru první třetiny se nám podařilo ubránit přesilovou hru soupeře, a po dvaceti odehraných minutách tak oba týmy zamířily do šaten za vyrovnaného stavu.

Hru v početní převaze jsme si na začátku prostředního dějství vyzkoušeli i my. Dvě minuty za nedovolené bránění rozhodčí udělili Tomáši Hanouskovi, a do útočného pásma se tak nastěhovala naše přesilovková letka. Za stejný prohřešek jako Hanousek ale na trestnou lavici putoval Filip Jansa, a naše početní výhoda tak skončila poněkud předčasně. V závěru oslabení to ale byli naši hráči, kteří se vydali do přečíslení dva na jednoho! Maruna nejprve poslal puk na Janduse, který se s ním rychle vydal do útočného pásma. Tomáš Jandus uvažoval, že si se svým týmovým kolegou puk ještě jednou vymění, nakonec ale zvolil střelu, která skončila na vyrážečce brankáře Kloučka. Chvíli poté se hra přesunula na druhou stranu a Pardubice z toho těžily. K odraženému puku se totiž nejrychleji ze všech dostal Patrik Machač, který následně dokázal dostat kotouč do naší brány. Nešťastnou chvilku si o několik minut později vybral Vítek Benda, jehož hůl nasměřovala vystřelený puk pod víko naší branky, a Pardubice tak odskočily na rozdíl dvou branek. O rychlé snížení se vzápětí snažil ránou bez přípravy Daniel Malák, jeho střelu ale na poslední chvíli brankář domácího celku vyrazil. Závěr třetiny se dohrával ve čtyřech hráčích na obou stranách, což bylo vyústění šarvátky, která se odehrála před naším brankovištěm. Další změna stavu už během druhé dvacetiminutovky nepřišla, a po dvou třetinách jsme tak na svého soupeře ztráceli dvě branky.

Třetí dějství začalo ještě při sníženém počtu bruslařů na obou stranách, čehož chtěl využít David Ostřížek. Ten však ani nadvakrát nepropálil chumel hráčů, kteří stáli na úrovni brankoviště. Chvíli na to hru přerušil hvizd rozhodčích, kteří poslali na trestnou lavici Matouše Venkrbce. V nabídnuté početní převaze se hráči Dynama sice dostali do několika příležitostí, všechny puky, které ale vyslaly na naši branku, pečlivě sbíral Jarda Pavelka. Ten byl ale krátký na samostatný únik Jakuba Lichtaga, který dokázal puk procpat těsně mezi tyčkou a bruslí našeho brankáře. Jestřábi se ale ani za nepříznivého stavu nevzdali a stále vyvíjeli snahu v útočném pásmu. Domácí obrana vždy ale v klíčový moment dokázala rozhodit sehrávanou kombinaci. Ani přes veškerou snahu se nám nepodařilo rozšířit střelecký účet utkání s B-týmem pardubického Dynama, a domů se tak vracíme s prázdnou.

OHLASY TRENÉRŮ

David Havíř - HC Dynamo Pardubice B: Dneska jsme měli výborný vstup do první třetiny. Kluci měli dobrý pohyb, drželi jsme se na kotouči, využívali jsme obránce na střelbu a taky z toho padla naše první branka. Potom jsme trochu zvolnili a museli jsme i zvýšit hlas. Od druhé třetiny podali kluci výborný výkon a tahali jako jeden muž.

 

TABULKA CHANCE LIGY
PTýmZSB
1. Vsetín 30 92:68 59
2. Poruba 29 100:69 58
3. Třebíč 30 77:66 53
4. Prostějov 30 82:76 51
5. Jihlava 30 77:80 50
6. Litoměřice 29 95:84 49
7. Přerov 30 65:65 48
8. Frýdek-Místek 30 78:76 44
9. Kolín 30 84:85 40
10. Zlín 30 77:79 38
11. Sokolov 29 65:85 38
12. Šumperk 30 84:103 37
13. Slavia 30 72:89 33
14. Pardubice B 31 69:92 29

 

zdroj: www.lhkjestrabI.cz