Vysokou porážku utrpěl v úterý tým prostějovských Jestřábů. Mužstvo Prostějova dostalo ve Zlíně lekci v podobě šesti inkasovaných branek. Tým kouče Aleše Tottera se prosadil pouze jednou, navíc v oslabení. Tým v posledních zápasech nenavazuje na formu z první poloviny prosince.

Zápas začal o něco lépe pro Zlín. Měl zkraje utkání velkou šanci, pak si domácí celek zahrál i přesilovku. Tu nevyužil, v 7. minutě se ale už dokázal prosadit: trefil se Jiří Ondráček. Brzy nato měl exprostějovský Mrázek dvě velké šance na navýšení skóre, neuspěl. Největší šanci za Prostějov měl v utkání velmi aktivně působící Petr Hašek. Ve druhé třetině Zlín skóre nejprve navýšil. Ve 26. minutě se po střele od modré čáry prosadil dorážkou kapitán Zlína Pavel Kubiš. Odpovědět mohl Hašek, vyjel si na osu hřiště, ale brankář Huf byl proti. Ve 35. minutě si na sebe vykoledoval faul Tomáš Jandus, následně ale neproměnil nařízené trestné střílení. Následně navíc Kindl zavezl puk do pásma, ten se odrazil k Pavlu Kubišovi a ten bombou z kruhu navýšil na 3:0. Před koncem třetiny ale dokázal v oslabení při přečíslení Jan Maruna snížil dorážkou střelu Kubeše. Právě přečíslení stálo na začátku třetí třetiny taky za navýšením na 4:1. Postaral se o to znovu Pavel Kubiš, který tak oslavil hattrick. Ve 48. minutě se k zakončení dostal i Petr Mrázek, který se osamocen trefil na druhou tyč. Následně brankář Pavelka přenechal místo Němečkovi. V 53. minutě se mezi střelce dostal také Daniel Gazda, prosadil se z mezikruží. V závěru střílel Hašek nebo Jansa, Huf byl však pozorný. Zlín tak porazil Prostějov 6:1 a uštědřil mu druhou porážku v ročníku ze vzájemných zápasů.

32. kolo Chance ligy

PSG Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky7. Ondráček (Hejcman), 26. Kubiš (A. Burian, Z. Sedlák), 36. Kubiš (Kindl), 42. Kubiš, 48. Mrázek (Honejsek), 53. Gazda (Honejsek) – 39. Maruna (Kubeš). Rozhodčí: Koziol, Šudoma – Beneš, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Počet diváků: 2497. Vývoj zápasu: 3:0, 3:1, 6:1.

Sestavy:

PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – GazdaZbořilSuhradaM. NovotnýHusaTalafa, A. Burian – P. SedláčekHonejsekMrázek – LužaKindlZ. Sedlák – Ondráček (A), HejcmanKubiš (C) – ZabloudilGagoKöhler (A).
Trenér: Miloš Říha ml.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (48. J. Němeček) – ValentaHamšíkMalákKubešBartkoPolednaBenda – Jiránek (A), VlachVeselý – V. BurianOstřížekHašek – SlaninaVenkrbec (C), Jansa – JandusMaruna.
Trenér: Aleš Totter.