Zazářil

FILIP JANSA

Už při jeho příchodu do Prostějova se od něj čekalo, že bude produktivní. Ve svém nízkém věku – 20 let – už stihl odehrát několik kompletních sezón v mužích. A v té předešlé už byl v dresu Benátek nad Jizerou produktivní. A to i přesto, že týmu jako celku se nedařilo a sestoupil. Přesto se asi nečekalo, že jeho hvězda vystřelí tak rychle vzhůru. Dostal se totiž natrvalo do prvních dvou útoků, hraje pravidelně přesilové hry. Na hřišti působí velmi sebevědomě a zatěžuje konta soupeřů góly, často pak střílí z první. Se 23 kanadskými body je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Zklamal

PATRIK MACHAČ

Nestává se to často. Ale tentokrát tomu tak je, tým zatím šlape velice dobře. A tak do této rubriky nepasuje ani jeden hráč aktuálního kádru. Nakonec jsme se tedy rozhodli „vyzdvihnout“ borce, který už v Prostějově nepůsobí. Patrik Machač přišel do Prostějova coby zkušený a poměrně produktivní hráč. Mohl klidně aspirovat na to, že by hrál ve druhém útoku. Nestalo se. Pozice Machače nebyla úplně silná, v průměru hrál jen jedenáct minut na zápas. Čekalo se od něj víc.

Překvapil

ALEŠ POLEDNA

Další z mladíčků, kteří dostali v Prostějově šanci a dokázali se s ní popasovat. Aleš Poledna možná zprvu nebyl tolik vidět. V posledních zápasech ale postupně herně roste. Je hodně vidět v rozehrávce i v bránění, zejména ale v útočných akcích, kde zdatně sekunduje dalšímu ofenzivně laděnému bekovi Martinu Pěnčíkovi. Poledna má výbornou techniku a je i dobrý bruslař. V juniorce býval velmi produktivní. A je jen otázkou času, kdy mu to tam začne „padat“.

Smolař

MARTIN NOVÁK

Byl jedním z mála hráčů, kteří po předešlé sezóně získali jak důvěru, tak kontrakt. A čekalo se od něj hodně, vždyť je kapitánem týmu, produktivním hráčem a taky tím, koho zdobí důraz a bojovnost. Bohužel Nováka zradilo zdraví, když v důsledku zranění nohy promarodil většinu sezóny. Do hry se vrátil až po dvouměsíční pauze a hraje ve velice slušné formě.