Malé derby měli ve čtvrtek na programu prostějovští hokejisté. Na svém ledě se utkali se Šumperkem. Zápas byl zprvu v režii Jestřábů, pak ale Šumperk vyrovnal hru. Konečné rozhodnutí přišlo až těsně před koncem, kdy Jestřábi dvěma góly definitivně odskočili, a nakonec uhráli výhru 4:1.

Na úvod zápasu si oba týmy vyzkoušely přesilovku. Obě ale zůstaly nevyužity. Ve 14. minutě se ale už Jestřábi prosadili, ovšem při hře 5 na 5. Jandus skvěle nabil do mezikruží Matouši Venkrbcovi, který se trefil k tyči – 1:0. V 18. minutě se prezentoval dobrou ránou Slanina, brankář Šumperka puk pokryl. Ve 20. minutě pak Mácha naopak měl velkou šanci Šumperka. Nakonec z ní nic nebylo, protože byl faulovaný a Jestřábi šli znovu do čtyř.

Draci si přesilovku přenesli i do druhé třetiny. A na konci početní výhody udeřili, Tomáš Drtil se trefil přízemní ránou od modré – 1:1. Ve 28. minutě a v další přesilovce měli Draci velkou šanci. Pavelka vyrazil Žalčíkovu střelu, s dorážkou si s velkou porci štěstí taky poradil. V polovině zápasu měl velkou šanci po nahození Venkrbce Kubeš, ale v těžké pozici neproměnil. Platilo však, že zatímco v první třetině byl lepší Prostějov, ve druhé Šumperk hru srovnal. Přesto v jejím závěru inkasoval, čtvrt minuty před koncem, znovu v přesilové hře, se střelou z kruhu milimetrově na tyč trefil David Ostřížek.

V poslední třetině byl zprvu lepší Šumperk. Tvrdík měl dobrou šanci u branky, na Pavelku si nepřišel. Prostějov ale po půlce třetiny zase přidal. Obrovskou šanci měl zejména v 54. minutě Vlach. Nicméně, střela pod víko a následná dorážka nebyly úspěšné. Zápas byl dramatický a otevřený až do 57. minuty. Tehdy si na nahrávku Buriana najel Martin Pěnčík, povyjel si a následně prostřelil Hamalčíka potřetí – 3:1. V závěru to zkusili hosté bez brankáře. Risk se jim ale nevyplatil, čtvrt minuty před koncem utkání získal nepřesnou nahrávku Jan Veselý, najel si za modrou čáru a zakončil do prázdné brány – 4:1. Jestřábi tak rok 2022 zakončili tříbodovou výhrou.

33. kolo Chance ligy

LHK Jestřábi Prostějov – Draci PARS Šumperk 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky: 14. Venkrbec (Jandus, Maruna), 40. Ostřížek (Kubeš, Burian), 57. Pěnčík (Burian, Ostřížek), 60. Veselý (Jiránek) – 22. Drtil (Žálčík, Průžek). Rozhodčí: Cabák, Jechoutek – Kučera, Veselý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Počet diváků: 1240. Vývoj zápasu: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – ValentaKubešStaněkPěnčíkBartkoPolednaBenda – JiránekVlachIlléš – V. BurianOstřížekVeselý – SlaninaHašekJansa – JandusVenkrbec (C), Maruna.
Trenér: Totter

DRACI PARS Šumperk: Hamalčík (Lackovič) – DudychaDrtilKadeřávekEliášKunstHrachovský – PrůžekBartošŽálčík (C) – Matě. SvobodaŠuhajMácha – VachutkaNedvídekŠ. Jelínek – KřemenBernatJouza – Tvrdý.
Trenér: Majer