Při velkém množství duelů hrávaných během dlouhodobé části Chance ligy býval každoročním zvykem zápasově nabitý program, obzvláště v lednu a únoru. Za současných koronavirových okolností byla základní fáze soutěže zkrácena, termínová náročnost tím pádem plošně klesla. Přesto teď prostějovští hokejisté mají před sebou nejvíc našlapané období aktuální sezóny 2020/21.

V rozmezí třiceti dvou dnů mezi 6. lednem a 6. únorem odehrají jedenáct střetnutí. „Myslím, že nejen my, ale všichni účastníci první ligy jsme jedině rádi, že konečně najedeme do pravidelného zápasového rytmu trvajícího řadu týdnů za sebou. Různých přestávek – vynucených i plánovaných – bylo už v tomto ročníku více než dost,“ pravdivě konstatoval hlavní trenér Jestřábů Jiří Šejba.

Ti zmíněný sled utkání odstartují ve středu 6. ledna od 18.00 hodin doma proti Jihlavě (bohužel stále bez diváků). Půjde o největší možný šlágr tím, že vyzvou současného lídra tabulky, neboť Dukle se v dosavadním vývoji soutěže opravdu daří. Ze šestnácti absolvovaných mačů hned jedenáct vyhrála, díky tomu získala vydatných třiatřicet bodů a na vedoucím místě má vysoce aktivní skóre 57:36.

V prvním vzájemném střetu sezóny muži LHK podlehli na Vysočině 2:3, navíc kvůli tehdejší absenci oficiálního lékaře vznikla mezi oběma kluby kontroverze. Tím větší, že se tenkrát vážněji zranil hostující útočník Michal Gago, který je doteď na marodce. „My se však musíme soustředit pouze na hokej. Jihlava je sice rozjetá a má kvalitu, ale určitě se dá porazit. Což se nám proti podobně silné Porubě nepovedlo, tentokrát snad zahrajeme lépe,“ uvažoval Šejba.

Horácký dvojboj následně jeho svěřenci završí v sobotu 9. ledna od 17.30 hodin soubojem 18. kola Chance ligy na ledě Třebíče. Také Horácká Slavia prochází tímto ročníkem zatím zdařile, byť v tabulce figuruje o příčku za elhákáčkem na jedenácté pozici se stejným ziskem třiadvaceti bodů. Má však o tři odehrané duely méně, tím pádem vyšší výsledkovou úspěšnost. Převážně mladý kolektiv těží z dlouhodobé spolupráce s extraligovou Kometou Brno, stejně jako Prostějov předvádí rychlý přímočarý hokej. 

 

Prostějov – Jihlava: aktuální sezóna 2:3, minulá sezóna 1:4, 4:3sn, 4:3p, 1:3, 4:5 a 2:5

Prostějov – Třebíč: aktuální sezóna 6:3, minulá sezóna 1:2sn, 3:1, 7:0, 7:2, 2:5 a 2:3