Vysokou porážku utrpěl v úterý tým prostějovských Jestřábů. Mužstvo kouče Aleše Tottera přijelo do Zlína oplatit předešlou prohru 5:6 po nájezdech. Ale nepovedlo se. Během druhé třetiny se Berani dostali do vedení 3:0. Jestřábi ještě dokázali snížit, navíc v oslabení. To ale bylo vše. Ve třetí třetině přidal Zlín tři branky. Hattrick si v utkání připsal kapitán Zlína Pavel Kubiš.

Jestřábi na východě Moravy prohráli 1:6 a zapsali nejhorší výsledek v dosavadním průběhu sezóny.

Zápas začal o něco lépe pro Zlín. Měl zkraje utkání velkou šanci Gazdy, pak si domácí celek zahrál i přesilovku. Tu nevyužil, navíc měl velkou možnost ve vlastním oslabení Jiránek. V 7. minutě se ale už dokázali Berani prosadit. Trefil se Jiří Ondráček, který se prosadil po dobré práci Hejcmana a jeho nahrávce zpoza brány. Brzy nato měl exprostějovský Mrázek dvě velké šance na navýšení skóre, neuspěl. V dalších minutách střílel hlavně Prostějov, postupně netrefili Burian, Valenta nebo Kubeš. V 16. minutě přišla velká šance Vlacha, kterého dobrou nahrávkou oslovil Hašek. Krátce před sirénou individuální akci zakončil Sedlák, Pavelka byl připraven.

Ve druhé třetině Zlín skóre nejprve navýšil. Berani sice nevyužili přesilovku a nebyli v ní příliš aktivní. Sedlák nejprve ujel soupeřům, ale neuspěl. Ve 26. minutě už se ale po střele od modré čáry prosadil dorážkou kapitán Zlína Pavel Kubiš – 2:0. Odpovědět mohl Hašek, vyjel si na osu hřiště, ale brankář Huf byl proti. A krátce nato byl při přečíslení opět Hašek. Následně měl dobrou šanci Köhler, po něm Sedlák. Ve 35. minutě si na sebe vykoledoval faul Tomáš Jandus, následně ale neproměnil nařízené trestné střílení, když najížděl zleva na gólmana. Následně navíc Kindl zavezl puk do pásma, ten se odrazil k Pavlu Kubišovi a ten ukázkovou bombou do růžku navýšil na 3:0. Tím se ale ve druhé třetině skóre nezastavilo, ve vlastním oslabení při přečíslení Jan Maruna snížil dorážkou střely Kubeše – 3:1.

Na začátku třetí třetiny se mohl prosadit Jiránek s Veselým. Ale snížení nepřišlo, právě naopak, přečíslení stálo na začátku poslední třetiny taky za navýšením na 4:1. Postaral se o něj Pavel Kubiš, který tak oslavil hattrick. Následně mohli Jestřábi znovu snížit, nebezpečně tečoval Jansa. Situace se nicméně opakovala. Jestřábi snížit nedokázali a následně byli potrestaní. Ve 48. minutě se k zakončení dostal i Petr Mrázek, který osamocen trefil z pravé strany na druhou tyč. Následně brankář Pavelka přenechal místo Němečkovi. Moc dlouho ale v bráně nepobyl, už deset minut před koncem Jestřábi odvolali brankáře. Nicméně si Jestřábi nepohlídali počet hráčů na ledě. A z následné přesilovky se prosadil Daniel Gazda, který se trefil z mezikruží. V závěru střílel Hašek nebo Jansa, Huf byl však pozorný. Zlín tak porazil Prostějov 6:1 a uštědřil mu druhou porážku v ročníku ze vzájemných zápasů.

32. kolo Chance ligy

PSG Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky7. Ondráček (Hejcman), 26. Kubiš (A. Burian, Z. Sedlák), 36. Kubiš (Kindl), 42. Kubiš, 48. Mrázek (Honejsek), 53. Gazda (Honejsek) – 39. Maruna (Kubeš). Rozhodčí: Koziol, Šudoma – Beneš, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Počet diváků: 2497. Vývoj zápasu: 3:0, 3:1, 6:1.

Sestavy:

PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – GazdaZbořilSuhradaM. NovotnýHusaTalafa, A. Burian – P. SedláčekHonejsekMrázek – LužaKindlZ. Sedlák – Ondráček (A), HejcmanKubiš (C) – ZabloudilGagoKöhler (A).
Trenér: Miloš Říha ml.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (48. J. Němeček) – ValentaHamšíkMalákKubešBartkoPolednaBenda – Jiránek (A), VlachVeselý – V. BurianOstřížekHašek – SlaninaVenkrbec (C), Jansa – JandusMaruna.
Trenér: Aleš Totter.

 

Miloš Říha – PSG Berani Zlín: „Musím pochválit mužstvo od gólmana až po poslední hráče v sestavě. Všichni šli společně za vítězstvím a udělali parádní práci pro tříbodovou výhru. Předchozí zápasy jsme neodehráli špatně, ale vždy jsme v krizových situacích inkasovali góly. Dnes nás při nich podržel brankář Dan Huf a jeho zásluhou jsme drželi odstup ve skóre. To bylo důležité pro další vývoj utkání. V jeho průběhu jsme se ještě zlepšili i zásluhou toho, že se hráčům konečně zvedlo sebevědomí. Zaslouženě bereme tři body a kluky je potřeba za předvedený výkon pochválit."

Aleš Totter – LHK Jestřábi Prostějov: „Měli jsme špatný vstup do zápasu. Prvních deset minut jsme vůbec nebyli v pohybu. V okamžiku, kdy jsme se pomalu dostávali do utkání, jsme neproměnili vypracované šance. Bohužel hned z protiútoku a po dalším vhazování jsme inkasovali branky. Dostávali jsme hřebíčky do rakve, až to nakonec skončilo hrůzostrašným výsledkem. Máme dobrou sezónu a na výsledek ze Zlína musíme rychle zapomenout. Věřím, že v domácím zápase se Šumperkem přijde od nás rázná odpověď a rozloučíme se s letošním rokem vítězstvím."