Velmi krátká byla základní část soutěžního ročníku 2022/2023 pro některé z mládežnických kategorií prostějovského hokejového klubu SK 1913. Například „deváťáky“ čekalo jen šest duelů, po nichž došlo k rozřazení celků do skupin o umístění a bojujících o postup. Dvoukolový systém čekal i na dorost a starší žáky, kteří tak už před Vánocemi pokračovali v další fázi soutěží. Pro všechny tři výběry platí, že nyní bojují ve skupinách o umístění. Nejblíže boji o postup s těmi nejlepšími byli dorostenci. Leč bohužel.

Velmi zajímavě mají letos v prostějovském eskáčku sestaven dorost, jenž to potvrzoval na ledě v průběhu základní části. Na soupeře ze Zlína a Hodonína ale stejně jako jeho další čtyři konkurenti nestačil a musel se spokojit se čtvrtým místem znamenajícím, že nadále pokračuje v soutěžích o umístění. Oproti minulým letům se ale letos dostal dorost do skupiny Jihomoravského kraje a řeší i trochu nečekané starosti, kdy někteří ze soupeřů chtěli už například v únoru led na zimním stadionu rozpustit. Jak vše dopadne, se teprve uvidí. Soutěžních zápasů mají mít před sebou ještě dost. Z jednotlivců lze v rámci této kategorie vypíchnout Nikolase Pippala, který ovládl tabulky produktivity celé soutěže a ve 14 utkáních si připsal neuvěřitelných 37 bodů.

Deváťáci měli před sebou první ročník své soutěže, aby se snížil věkový rozdíl v dorosteneckých kategoriích. SK Prostějov 1913 ve své základní skupině obsadil předposlední místo, kdy se s každým ze soupeřů potkal pouze jednou. Od té doby pokračuje ve skupině o umístění, kde se mu daří lépe. Po Novém roce jej čekají další duely s těmito soky.

Základní část už mají dohranou také starší žáci, kteří sváděli souboje v olomoucké skupině. Ze 16 zápasů se jim podařilo šestkrát vyhrát a stačilo to na konečnou sedmou příčku. Nyní tak pokračují ve skupině o umístění, kde se potkávají i s řadou soupeřů ze základní části.

Konečné tabulky vám přinášíme právě v dnešním čísle.