Hokejová Slavia Praha zažívá zatím velmi nepovedenou sezónu. Výsledkově se jí i přes zkušený kádr nedaří, herně to také není úplně ono, což neukázal pouze zápas v Prostějově. Slávisté se i na začátku roku 2023 pohybují v dolních patrech tabulky. V jednu dobu byl tým poslední, dokonce měnil už i trenéra.

Jenže výsledky se tak úplně nedostavily. Klub tedy sáhl po dalších změnách. A ty se tentokrát týkají kádru. Už v polovině prosince jej opustil Vladimír Růžička mladší, který se do Slavie vrátil po osmi sezónách. Od třiatřicetiletého Růžičky, který je velmi zkušeným útočníkem, se čekala vysoká produktivita. V dosavadním průběhu sezóny ale Růžička nastřádal pouze dvanáct bodů. Klub pak oznámil, že po vzájemné dohodě rozvázal nadále platný kontrakt. Další angažmá Růžičky zatím známé není.

Slavia Praha ale hlásí i příchody, a to hned čtyři během prosince. Před Vánoci klub přivedl brankáře Adama Brízgalu na střídavé starty z Kladna. Brízgala se hned blýskl vychytáním výhry nad Litoměřicemi. Dalšími nováčky slávistické sestavy jsou Matěj Chalupa, Dominik Sklenář a Tomáš Labuzík. Pro Matěje Chalupu je to letos už třetí klub, v Karlových Varech a Litvínově se příliš neprosadil. Na druhou stranu je to do kádru Slavie další hráč s mnoha zkušenostmi. Oproti tomu jsou Labuzík a Sklenář mladíci. Labuzík však při svém debutu v Chance lize hned vstřelil gól.

Slavia Praha se trvale pohybuje na předposlední pozici. V kádru má přitom hráče, jako jsou Knotek, Všetečka, Žejdl nebo Poletín. Týmu se však nedaří například v produktivitě střelby a také ve speciálních formacích. Oslabení má mužstvo jednoznačně nejhorší v soutěži. A také přesilovky patří k podprůměrným.