Hned čtyři hráči začátkem ledna měnili působiště v Chance lize. A minimálně ve třech případech jde pro fanoušky českého hokeje o známá jména. Nejvíce po čase posílily Pardubice „B“, poslední celek Chance ligy. Do mužstva dorazili dva velice zkušení útočníci, kteří mají pověst střelce. Jihlava naopak posílila o spíše defenzivně laděného obránce. A jednoho beka přivedla už tak silná Poruba. Posilou je zkušený bek s reprezentačními zkušenostmi, který v regionu hrál většinu kariéry.

Jan Hruška

Toto je posila jako hrom! Šestatřicetiletý Jan Hruška ještě v minulé sezóně hrál extraligu ve Vítkovicích. Útočník s pověstí střelce se nicméně poté přesunul do Znojma. Tam nasbíral ve 23 zápasech 40 bodů. V posledním svém extraligovém ročníku atakoval hranici 30 bodů. Hruška má zkušeností na rozdávání. Odchovanec Brna odehrál za dospělé 10 sezón v Kometě Brno, z toho 3 coby asistent kapitána. Pravidelně se dostával přes 30 bodů za sezónu, navíc si v moravské metropoli přispal i týmový úspěch – 2krát s Kometou dosáhl na titul. Nyní vypomůže Pardubicím „B“ v cestě za záchranou soutěže.

Tomáš Svoboda

O rok mladší Tomáš Svoboda má zčásti podobný hokejový životopis. Také je útočník, také ukázal, že umí být velmi produktivní. A stejně jako Hruška, i on větší část kariéry strávil v Kometě Brno. Nicméně je odchovancem Slavie Praha. Poslední dobou hrál spíše v nižších soutěžích, uplynulé 2 sezóny hrával za Znojmo. V aktuálním ročníku střelecky doslova vybuchl, když sbíral 2 body na zápas. Právě produktivita se od něj bude čekat také v pardubickém „Béčku“, kam nyní směřuje.

Lukáš Doudera

Poruba naopak získala obránce v podobě pětadvacetiletého Lukáše Doudery. Doudera je někdejší mládežnický reprezentant. A slibovalo se od něj hodně. Naplno však zatím nezazářil. Vystřídal několik extraligových a prvoligových štací. Například Litvínov, Třinec nebo Jihlavu. Nejvíce toho odehrál v Litvínově, a sice čtyři nekompletní sezóny. Také na severní Moravě, kde bude nově v týmu Poruby působit, už ale něco odehrál. V aktuálním ročníku nastupoval za českobudějovický Motor a pak také za Třebíč. Do přesunu na sever Moravy však odehrál jen 13 zápasů. Doudera pak patří k velmi málo vylučovaným hráčům.

David Vala

Obránce David Vala už zanechal stopu i v Prostějově, odehrál zde minulou sezónu. Po ní ale zamířil do druholigového Tábora. Tam vykazoval slušnou výkonnost i čísla. A tak vypomohl ještě Havlíčkovu Brodu a nyní se bude prát o více prostoru v Jihlavě. Rodák a odchovanec Havlíčkova Brodu v Dukle Jihlava ještě nepůsobil. Bude to ale pro něj jistě cenná zkušenost, půjde totiž teprve o jeho třetí prvoligové angažmá.