První třetina zápasu s Litoměřicemi byla gólově bohatá. V úvodním dějství padlo hned pět branek, z toho tři se podařilo vsítit našim útočníkům. Hosté ale skóre zápasu zkraje prostřední části dokázali srovnat, a do poslední periody se tak šlo za remízového stavu. V poslední desetiminutovce zápasu překlopili jeho výsledek na svou stranu Severočeši, a poprvé od listopadu jsme tak z domácí ledové plochy odcházeli jako poražení.

Utkání s tabulkovým sousedem začalo pěkně zhurta. Litoměřice šly do vedení už ve čtvrté minutě, a to díky trefě Filipa Kuťáka. Naši hráči ale s odpovědí nečekali dlouho. Ještě v první desetiminutovce se o slovo přihlásil Roman Vlach, který skvěle zužitkoval zadovku od Tomáše Jiránka a střelou pod víko nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. Celku ze severu Čech se podařilo znovu odskočit do vedení, když se podruhé v zápase prosadil Filip Kuťák, který využil přesilovou hru svého týmu. Vylučovalo se ale také z hostujících řad. Ve čtrnácté minutě rozhodčí foukli do píšťalky, protože litoměřický Jícha tvrdě krosčekoval jednoho z našich hráčů. V početní převaze se mezi střelce zapsal Filip Jansa. Jeho nebezpečnou střelu a následnou dorážku na úvod přesilovky Král ještě zlikvidovat dokázal, když však na stejný souboj došlo o minutu později, Jansa se po střele pod horní tyč mohl s týmem a fanoušky radovat z vyrovnávacího gólu. Sto vteřin před první sirénou se ve výborné pozici ocitl Vilém Burian. Jeho ránu ale na poslední chvíli schoval do lapačky brankář Litoměřic. Krátký byl ale na střelu Kuby Illéše! Ten si vyměnil puk s Romanem Vlachem a svým zápěstím se zasloužil o to, že po první třetině jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Úvod druhé třetiny vůbec nenapovídal tomu, že na protržený pytel s góly někdo našije záplatu a hra se uklidní. Ve dvaadvacáté minutě se totiž hostům podařilo ujet do přečíslení tři na dva, při kterém přesně zamířil Jaroslav Kracík, a opět se tak začínalo nanovo. O pár minut později už byl puk opět na hokejkách našich hráčů, kteří vystihli rozehrávku soupeře a jali se dobývat litoměřickou branku. Král si ale s touto situací poradil. Na druhé straně se o necelou minutu později připomenul Jarda Pavelka, který dokázal zastavit přečíslení hráčů v modrých dresech. V polovině zápasu se na led dostala opět naše přesilovková formace, která se snažil potrestat nedovolený zákrok Jana Holého, z několika nadějných situací však branka nepadla. Ve třicáté šesté minutě nabil Poledna Bartkovi, který svou střelou nadělal gólmanovi hostí plné ruce starostí. Po vyraženém kotouči už sahaly hokejky Jestřábů, kotouč z brankoviště ale Litoměřice dokázaly včas odehrát. Rušno ale bylo i před Pavelkou, který parádním zákrokem vychytal střelu Gajdy. V závěru druhé dvacetiminutovky si během početní převahy vybojoval dobrou střeleckou příležitost Kuba Illéš, jeho projektil ale minul branku, a po druhé siréně tak byl stav zápasu nerozhodný 3:3.

V první minutě poslední části se ke střele z levého křídla odhodlal Holý, po jeho ráně ale stadionem zaduněly Pavelkovi betony, které puk bezpečně zastavily. Další závar u naší brány měl ve čtyřicáté sedmé minutě na svědomí Válek, který se dostal do samostatného úniku. Jeho pokus mířený na vyrážečku si ale Pavelka bezpečně pohlídal, a tak jsme hned po přenesení hry mohli zaútočit my. Byl to Martin Pěnčík, který se šikovně proháčkoval obranou Litoměřic a dostal se až k zakončení. Jeho úmysl zakončit blafákem ale Král přečetl a nedal mu šanci na jeho provedení. Čtvrtý gól Litoměřic vstřelil po přechodu do útočné třetiny Ondřej Procházka, jenž využil situace a odražený puk umístil mimo dosah Pavelkovi lapačky. Poslední gól zápasu o pár minut později přidal Josef Koláček. Ani přes závěrečnou hru bez brankáře se nám utkání vyrovnat nepodařilo, a poprvé od konce listopadu jsme z domácího ledu nesjeli jako vítězové.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: Soupeř nám dnes dnes vnutil vlastní hru. Byl chytřejší a i rozdíl v koncovce byl diametrálně odlišný. Hodně je stav našich současných výkonů dán tím, že nám v kádru aktuálně chybí konkurence, hrají de facto všichni a na výkonech je to znát.

 

LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice

3:5 (3:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Vlach (Jiránek, Illéš), 16. Jansa (Vlach, Poledna), 19. Illéš (Vlach, Jiránek) – 4. Kuťák (Válek), 13. Kuťák (Válek, Holý), 22. Kracík (P. Svoboda, Výtisk), 52. Procházka (P. Svoboda), 56. Koláček (Procházka). Rozhodčí: Bejček, Kostourek - Peluha, Polák. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 812. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:5.
LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (13. Pavelka) – Hamšík, Malák, Poledna, Bartko, Benda, Pěnčík – Jiránek (A), Vlach, Illéš – V. Burian, Ostřížek, Veselý – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec (C), Maruna.
HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Jebavý (A), Veber, Hampl, Výtisk (C), J. Šedivý, Holý (A), Š. Němec – Válek, Kuťák, Koláček – Procházka, Kracík, P. Svoboda – Cikhart, Jícha, M. Vitouch – Jiruš, Pártl, Gajda.
 
TABULKA CHANCE LIGY
PTýmZSB
1. Poruba 35 118:83 69
2. Vsetín 36 108:82 68
3. Třebíč 36 99:78 68
4. Litoměřice 35 116:96 62
5. Prostějov 36 96:95 60
6. Přerov 35 84:78 59
7. Jihlava 36 85:102 53
8. Kolín 36 102:102 50
9. Frýdek-Místek 36 91:93 50
10. Slavia 36 95:100 48
11. Sokolov 35 82:103 46
12. Zlín 36 94:97 45
13. Šumperk 36 101:132 40
14. Pardubice B 36 83:113 32
 
zdroj: www.lhkjestrabi.cz