Zprvu jednoznačný se mohl zdát zápas starších žáků Prostějova se Šumperkem. Domácí tvořili hru, hosté se zmohli jen na nečetné protiútoky. Byl to ale Šumperk, kdo šel do vedení a navýšil jej až na 3:0. Hráči SK Prostějov 1913 pak ale dokázali korigovat. A postupně se soupeři přibližovali. Utkání se změnilo v přestřelku, která vítěze nepoznala. Nechybělo však moc a v posledních vteřinách mohl vítězství uzmout domácí celek.

Prostějov začal lépe. V 1. minutě projel hřištěm Bross, ve 3. z kruhu Dvořák netrefil růžek. Dvě minuty nato střílel Procházka bekhendem do brankáře. Tehdy se poprvé do ohrožení brány dostal i Šumperk. V 7. minutě Procházka u tyče zaznamenal další šanci a následně Bross střílel golfákem mimo. Domácí byli lepší individuálně, což ukázal znovu Procházka, který se protáhl přes obranu a po stahovačce střílel – do brankáře. V 9. minutě šli hosté 2 na 1. Nevystřelili, následně střílel ještě od modré jeden z beků. Týmy si pak vyzkoušely i hru ve 4. Až ve 12. minutě však padl gól, překvapivě do prostějovské brány. Patrik Unzeitig se trefil z úhlu na druhou tyč – 0:1. Šumperk se poté osmělil k dalším výpadům. V 16. minutě střílel z osy Mánek, Kumstát reagoval střelou pod ruku a pak objetím brány a střele na bližší tyč. V 18. minutě už to ale bylo 0:2, domácí si špatně převzali dvojici soupeřů a na konci akce byl znovu úspěšný Unzeitig.

Ve druhé třetině byl Prostějov brzy potrestán za hru v šesti. Přesilovku Šumperk využil, když z dorážky navýšil na 0:3 Sebastián Petržela. Bross ale následně zachytil nahrávku soupeře a vyzval ke střele Jakuba Kumstáta, který se nemýlil – 1:3. Hned nato navíc Procházka trefil břevno. Pak si připsal střelecký pokus také Danko z kruhu, ještě před polovinou zápasu však z brejku upravil Sváda na 1:4. Ve 31. minutě už to znovu bylo jen o dvě branky, Kumstátova tečovaná střela prošla za soupeřova brankáře. Ve 35. minutě byl Kumstát až příliš přesný, trefil masku brankáře. Soupeř následně navíc fauloval. Přesilovka sice povedená nebyla, přesto na 3:4 po nahození z kruhu snížil Kumstát. Hosté reagovali individuální akcí Unzeitiga, třetina se ale dohrála na půlce hostů, když krátce po sobě stříleli Kucián a Procházka. Ale bez gólové radosti.

Poslední dějství přineslo nejprve přesilovku hostů. Unzeitig si při ní vyjel na křídlo a prověřil brankáře. Následně v tutovce neusměrnil kotouč před bránou Bross.  Šumperk dokonce chvíli hrál ve třech. Prostějov tehdy soupeře dokázal zavřít do obranného pásma, puků však na brankáře moc neletělo. Velkou šanci ve 46. minutě nevyužil Bross. Ve 47. minutě naopak po ztrátě ujel soupeřům Petr Babiš, který únikem zvýšil na 3:5. Následně musel brankář hostů řešit situaci po úspěšném forčekingu Brosse. V 50. minutě využil váhu i výšku Kumstát, když se dostal po ose přes celé hřiště a kličkou navrch zdolal brankáře – 4:5. Následně jeli Prostějované tři na jednoho, ale neproměnili. V 53. minutě to znovu bylo o dvě branky. Šestou trefu Šumperka přidal Unzeitig, který dorazil puk, jenž se po střele jeho kolegy vznesl nad brankáře. V 54. minutě došlo k nehezkému zákroku jednoho z domácích, který vyrezultoval v další trest. Eskáčko ale oslabení ustálo. V 57. minutě naopak Podlaha trefil nejprve bránu z boku a následně při sólo akci od mantinelu také už přesně – 5:6. SK Prostějov navíc dostal v závěru přesilovku. Střelou od modré se v ní prosadil Miroslav Ožvoldík, který srovnal skóre. Potom se štěstí mohlo přiklonit na obě strany. Na té hostující nedal od modré Minář, za Prostějov dvakrát mohl skórovat Kovář a těsně před sirénou bekhendem Bross.

Nechybělo však málo a v posledních vteřinách mohl vítězství uzmout domácí celek.

 

HLASY TRENÉRŮ

Adam WIND – asistent trenéra SK Prostějov 1913:

„Nemyslím si, že jsme byli lepší. Byl to podle mě vyrovnaný zápas. Soupeř, který měl mladší družstvo, hrál velice dobře. Hrál brejkový hokej, dal z rychlých protiútoků tři nebo čtyři góly. Ale myslím si, že si za úsilí minimálně bod soupeř zasloužil. My si dnes nezasloužili vyhrát. Herní a územní převaha ano. Ale celkově ve všech oblastech jsme lepší nebyli. Byla to tedy zasloužená remíza.“

Kamil SKOUMAL –HK MD Šumperk:

„Pro nás je to dobrý výsledek, vůbec jsme s tím nepočítali. Soupeř byl herně lepší, možná nás soupeř trochu podcenil. Z naší strany je předvedený výkon na maximu. V možnostech těch kluků aktuálně lepší výkon není. Soupeř to podle mě podcenil a na to doplatil. Jinak byl lepší.“