Do letošního roku si Sportovní klub Slatinice připravil velkou novinku a zprovoznil novou ledovou plochu, která se v pátek dočkala i oficiálního slavnostního otevření. Ledová plocha i s mantinely nabízí řadu využití a samozřejmě ani v tomto případě nechybí lední hokej. Na slavnostní zahájení si tak novinku přijeli vyzkoušet i dorostenci hokejového klubu SK Prostějov 1913, kteří před zraky zhruba sto fanoušků ukázali své dovednosti.

S klubem ze Slatinic hokejisté spolupracují pravidelně a v létě se v tomto útulném areálu například konají přátelské zápasy ve fotbale. Tentokrát ale vystřihli svůj hokejový um při slavnostním večeru. „Kluci si zde proti místnímu klubu chodí pravidelně zahrát fotbálek, kterým obvykle zakončujeme přípravu před zahájením velkých prázdnin. A jsme rádi, že tentokrát jsme mohli přijet ukázat i své hokejové dovednosti na ledovou plochu, která je opravdu parádní,“ vyjádřila se předsedkyně klubu Martina Marková.

Zhruba půlhodinová exhibice pobavila jak aktéry na ledové ploše, tak návštěvníky areálu. V zápase tři na tři se diváci dočkali řady šancí i branek, ale stydět se nemuseli ani brankáři. Ač byl výsledek až tím posledním, o co v pátečním večeru šlo, tak je třeba zmínit, že duel skončil zaslouženou remízou. V nájezdech pak diváky pobavili hráči i tím, že nakonec jeli i oba brankáři. I pro hráče se tak jednalo o velmi zajímavé zpestření během aktuální sezóny, které si užili společně s trenéry. „Asi můj první vstřelený gól, čekám, že za to bude doma nějaká odměna,“ smál se po úspěšném nájezdu brankář Kristián Rychlý, který stejně jako další členové hodnotil kluziště velmi pozitivně.