Závěr přestupního období bývá pravidelně ještě zajímavý na očekávaná jména a přesuny. Letošek není výjimkou. V polovině ledna došlo hned k několika stěhováním ať už v rámci soutěže, nebo mezi Chance ligou a extraligou. Největší událostí byl návrat veterána Tomáše Čachotského.

Ten vypomáhal Motoru, nyní je ale zpět v Jihlavě. V dalších dvou případech jde rovněž o přesuny mezi Chance ligou a extraligou. Zatímco v jednom případě se jedná o posun výše, ve druhém hráč vypomůže týmu o patro níž.

Jan Bernovský

Hokejový útočník Jan Bernovský už má v regionu severní Moravy docela jméno. Aby ne, stále teprve jednadvacetiletý odchovanec Warrior Brno postupně hrál v řadě tamních klubů. Byly to Šumperk, Havířov nebo třeba Vítkovice. Nyní zažije novou zkušenost, zahraje si totiž za Porubu, jednoho z favoritů Chance ligy. Bernovský v dosavadním ročníku nastřádal 23 zápasů (1+3). Porubě by měl pomoci před play-off rozšířit kádr.

Ondřej Jurčík

A další útočník, tentokrát ale mnohem zkušenější. Ondřej Jurčík většinu kariéry odehrál v severních Čechách, a to ať už v Litvínově, nebo v Sokolově. Odskočil si ale také na Slovensko. Aktuální sezónu z větší části hrál za Sokolov. Už ale pomohl i Litvínovu, kde zapsal kladná čísla v účasti na ledě a v průměru půl bodu na zápas. Nyní se třicetiletý útočník, který je odchovancem Litvínova, vrací k Chemikům. Litvínovu jeho zkušenosti nepochybně pomohou, nyní se pohybuje na hraně postupu do předkola.

Tomáš Čachotský

Důležitá zpráva pro Jihlavu, Čachotský se vrací! Útočník Tomáš Čachotský je místní legendou a hráčem, jenž drtivou většinu kariéry odehrál právě za Duklu. Zapsal už úctyhodných více než 800 zápasů za muže Dukly, a to pouze v základní části. Tomáš Čachotský nicméně v aktuálním ročníku vypomohl i jinému klubu, a sice Motoru České Budějovice. I ve 41 letech přitom ukázal, že umí týmu pomoct. V Motoru ve 25 zápasech nasbíral 13 bodů a byl na ledě vidět. Nyní se do Jihlavy vrací hráč v době, kdy to týmu příliš nejde.