Těžkého soupeře měli před sebou hokejisté Prostějova. Na Hanou přijel Zlín, který se ještě nedávno utápěl ve velké krizi. Pak ale přišlo sedm výher. Osmou pak mohli Berani zapsat v Prostějově. Ale nezapsali: Jestřábi od prvních minut udávali tempo hry. A i když později Zlín dokázal snížit, Prostějov dalšími třemi trefami rozhodl a nakonec vyhrál 5:1.

V utkání byli Jestřábi aktivní od začátku. Už ve 3. minutě vedli 1:0, když si z boku před bránu nabruslil Tomáš Jandus, dostal puk a bekhendovým blafákem překonal Hufa. V 8. minutě už to bylo 2:0, když Tomáš Valenta obral rozehrávajícího hráče na kruhu o kotouč a trefil se z úhlu. Oba týmy si zahrály i po jedné přesilovce. Nicméně, ani jeden z nich ji nedokázal využít.

Druhá třetina přinesla hned čtyři přesilovky, z toho tři pro Zlín. Ukázalo se ale, že Berani nehrají přesilové hry dobře. Puk jim často Jestřábi vyhazovali z pásma a bránili se bez větších problémů. Největší šance měli ve druhé třetině právě domácí hokejisté. Nejprve Slanina ve veliké šanci osamocen před bránou netrefil zařízení a poté ve 34. minutě zazářil útočnými manévry Robin Staněk, který byl rovněž sám před brankářem, ale bekhendové zakončení nemělo přesnost.

Drama začalo ve 45. minutě, když Sedlák dorazil puk za Jaroslava Pavelku. Ale netrvalo dlouho. Následně měli sice šance Kohler a Gazda, nicméně z gólu už se radovali jen Jestřábi. David Ostřížek prošel celým kluzištěm a z mezikruží překonal brankáře – 3:1. Za půl minuty, v 51. minutě se radoval i Jan Slanina, když se trefil k pravé tyči. A v 54. minutě nepohlídali v mezikruží hokejisté Zlína hokejku Romanu Vlachovi. Po nahrávce od mantinelu měl tak hodně prostoru k zakončení – 5:1. Jestřábi už čtyřbrankový náskok nepustili a mohli se tak radovat z vysokého vítězství.

45. kolo Chance ligy

LHK Jestřábi Prostějov – PSG Berani Zlín 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky: 3. T. Jandus (T. Jáchym), 8. Valenta (Venkrbec), 50. Ostřížek, 51. Slanina (Venkrbec), 54. Vlach (Illéš, Jansa). Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Střely: 31:27. Počet diváků: 2511.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – ValentaBartkoPolednaMalákPěnčíkStaněkHamšík – JandusT. Jáchym (A), Jiránek (A) – HašekOstřížekV. Burian – MarunaVenkrbec (C), Slanina – IlléšVlachJansa.
Trenér: Aleš Totter

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – HusaGazda (A), SuhradaZbořilRiedlTalafa – KratochvílKindlZ. Sedlák – M. LangGagoMrázek – Köhler (A), P. SedláčekKubiš (C) – HešHejcmanPospíšil.
Trenér: Miloš Říha