Reprezentační pauza je minulostí. Na programu jsou tak další zápasy Chance ligy. A to hned tři kola. Jestřábi se dvakrát představí venku a jednou na vlastním ledě. Týden začnou již dnes v Šumperku, pokračovat budou ve středu doma se Vsetínem, sobota jim přichystala dlouhý výjezd do Sokolova. Zápasy slibují hodně dramatické podívané, do konce základní části soutěže už zbývá jen pár posledních střetů. A dá se bez nadsázky říct, že týmy nyní hrají o všechno.

Už dnes, tj. v pondělí 13. února, od 18.00 hodin se Jestřábi utkají se Šumperkem. Draci jsou trvale na dně tabulky, kam je poslala zlepšená forma Pardubic „B“. Šumperku se v posledních zápasech dařilo se střídavými úspěchy, porazil třeba Sokolov a taky Třebíč. I tak ale většinu zápasů prohrává a před reprezentační pauzou padl vysoko s Litoměřicemi. Tým sází na dobrý útok, obranu má však nejhorší v soutěži. Ve většině ohledů je na tom Šumperk nejhůře. Platí to o přesilovkách, oslabení, procentu vyhraných buly a také počtu střel, které defenziva propustí na brankáře. Ve svém středu má přitom tým velmi kvalitní, zkušené a produktivní hráče. Týmové bodování vede se 41 body Lukáš Žálčík. Následují Jiří Průžek a David Bartoš. Z obrany vynikají Tomáš Drtil a Filip Eliáš. Brankářskou jedničkou je Petr Hamalčík, který vzdor problémům týmu má úspěšnost zákroků přes 91 procent.

Ve středu se od 18 hodin Jestřábi doma utkají se Vsetínem. Jeden z lídrů ligy má za sebou z ledna nedobré období, kdy pětkrát za sebou prohrál. V poslední době tým střídal výhry a porážky. Mezi nejcennější úspěchy z poslední doby patří výhra 5:0 nad Porubou. Vsetín se nyní pere o špičku soutěže. Aby taky ne, ze všech celků Chance ligy vyhrál nejvíce zápasů. Tým má dobrá čísla hlavně v obranných činnostech. Počtem inkasovaných branek patří k nejlepším. Mužstvo Vsetína na svého brankáře propouští nejméně střel na zápas. Dobrou má ale Vsetín i přesilovku. Když se podíváme na individuální statistiky, zaujme zejména Luboš Rob, který s náskokem patnácti bodů vede týmové bodování. Dvorním nahrávačem je Roman Přikryl, střeleckou fazónu má s patnácti brankami Riku Sihvonen. Zajímavá je situace v brankovišti. Za Vsetín si zachytala pětice gólmanů. Jedničkou je Maksim Zhukov, výborně se ale na Valašsku uvedla posila Tomáš Vošvrda s úspěšností 95,24 procenta.

Na dvanáctém místě najdeme třetího soupeře Jestřábů v týdnu, tedy Sokolov. Mužstvo má na této příčce komfortní náskok na pronásledovatele. Přesto nemůže být příliš spokojené. Týmu se v poslední době tolik nedaří. Zejména pak nedával mnoho branek. Dvakrát krátce po sobě vyšel gólově zcela naprázdno. Nicméně před reprezentační pauzou se Sokolov utkal s Porubou a byla z toho pořádná přestřelka. V zápase padlo 13 branek, nakonec jej ovládla v nájezdech Poruba. Po statistické stránce Baník nemůže být spokojený s počtem inkasovaných branek a také s oslabeními. V obou ohledech patří mužstvo k nejhorším. I přes vesměs nelichotivá čísla Sokolova je v týmu několik hráčů, kteří vybočují. Příkladem je Jaromír Kverka. Tento útočník atakuje zisk padesáti kanadských bodů a patří k nejproduktivnějším hráčům soutěže. Kverka spolu s Davidem Kofroněm také má sympatických +7 v kolonce účasti na ledě. Jan Pohl si zas coby obránce připsal velmi slušných 21 bodů. Jedničkou Sokolova v bráně je Martin Michajlov, který do týmu přišel před touto sezónou ze Slavie Praha.