V rámci pátého kola Regionální ligy juniorů skupiny o umístění čekalo už v pátek večer na hokejové eskáčko domácí představení, čímž odstartovali víkendový program mládeže SK 1913. A svěřenci kouče Michala Janečka jej začali na výbornou, kdy se jim podařilo i podruhé v rámci této grupy proti soupeři z Velkého Meziříčí zvítězit. Diváci se dočkali hned jedenácti branek. Kromě druhé poloviny první části navíc prostějovští mladíci v zápase dominovali a jejich výhra byla zcela zasloužená.

Do utkání vstoupili domácí hráči velmi aktivně a diktovali tempo hry. Už v prvních minutách si připsali řadu zajímavých šancí a poprvé se jim podařilo pozměnit skóre v páté minutě. K puku před brankou se dostal nepokrytý kapitán Tábor a poslal domácí do vedení – 1:0. Po vstřeleném gólu se situace na ledě příliš neměnila a čekalo se, kdy Prostějov svůj náskok dokáže navýšit. To se zdařilo ve 13. minutě, kdy stál na konci pěkné akce domácích Šenk, který zvládl zakončení – 2:0. Dvě branky a dobrý pohyb ale domácí hráče uklidnil až moc a najednou to byli hosté, kteří začínali mít herně navrch ve všech aspektech.

 

 

 

 

Regionální liga juniorů skupina o umístění „16“ – 5. kolo

SK Prostějov 1913 – HHK Velké Meziříčí

7:4 (2:2, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Tománek (Tábor), 13. Šenk (Nášel, Tománek), 25. Šenk, 31. Koutný (Tábor), 36. Šindler (Mojžíšek), 44. Kudláček (Svoboda, Mojžíšek), 49. Koutný (Svoboda, Přecechtěl) – 17. Čamek, 20. Viktorin, 28. Zdvihal (Katolický), 54. Vildomec (Zdvihal). Rozhodčí: Doležel — Hozman, Horák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1.

Sestava Prostějova: Přecechtěl (Jablunka) — Nášel, Řepa, Unzeitig, Svoboda, Polýnek, Pospíšil, Kasal, Kubík — Šenk, Svoboda, Tábor, Šindler, Kudláček, Koutný, Žák, Tománek, Mojžíšek. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Velkého Meziříčí: Juda (Mašek) — Kučera, Čamek, Pokorný — Viktorin, Havlásek, Strnad, Vildomec, Katolický, Zdvihal, Očkaik, Bíbr. Trenér: Libor Mašek.