Prostějovští hokejisté nastoupili po hodně dlouhé době (přesně po měsíci) k prvoligovému duelu na ledě soupeře. A zatímco doma podlehli třikrát za sebou papírově silným protivníkům, venku hned získali cenný i důležitý skalp výkonnostně srovnatelného soupeře. Při hubeném dvougólovém vítězství v Třebíči se blýskla defenziva v čele se skvělým Ondřejem Bláhou mezi tyčemi.

Utkání začalo v rychlém tempu, které diktovali spíš hosté. Byli dříve u puků a několika střelami zkoušeli v úvodu překvapit Jekela. Tlak měl gradovat na konci 5. minuty, kdy Hanáci disponovali poměrně dlouhou početní výhodou pěti proti třem. Zvýhodněnou převahu ale sehráli bídně a domácí se v pohodě ubránili. Zbytek zahajovací třetiny se pak stal úporným bojem s velkým množstvím nahazovaných kotoučů, hokejové krásy viděli fandové u videopřenosu pomálu.

Prostřední část odstartovala ve stylu nahoru – dolů, oba týmy aktivně útočily a často se dostávaly do přečíslení, leč bez brankového efektu. Což platilo i po Hrníčkově samostatném úniku. Gólem skončila až přesná střela pod víko Mrázka, který ve 28. najel s kotoučem mezi kruhy, využil volného prostoru kolem sebe a v klidu zamířil – 0:1. Nedlouho před druhou sirénou mohl vyrovnat Zukal, jenž měl více než stoprocentní šanci, ovšem v dobré pozici mezi kruhy Bláhu nepřekonal.

O osudu střetnutí definitivně rozhodla 45. minuta. Nejprve Bláha odvracel kotouč téměř z brankové čáry po ráně Šťovíčka a vzápětí byl před Jekelem faulován Novák. Ten sice ujížděl s pukem na holi, nicméně tísněn dvěma protihráči a sudí tak možná trochu přísně nařídili trestné střílení. S ním si faulovaný poradil dokonale a zvýšil náskok proti svému mateřskému klubu – 0:2. Naopak SK to nešlo, téměř všechny pokusy šly doprostřed brány a přesilovky byly bezzubé. Ačkoliv to Horácká Slavia zkoušela i v šesti při zoufalé power play, nedokázala Jestřáby ničím překvapit. A tolik potřebný import tří ukořistěných bodů byl na světě!