První rok existence a hned úspěch! Hokej Vyškov se dostal už do třetího kola play-off. Nejprve ve čtyřech zápasech tým porazil Hodonín, následně dokonce bez porážky přejel Havířov. A nyní je před vyškovskými hokejisty už semifinále s Letci Letňany. K aktuálnímu úspěchu přitom pomohlo výrazně i několik hráčů pocházejících z Prostějova.

Nejvíce se zapsal útočník Michal Janeček. Dvaadvacetiletý hráč v předešlých dvou sezónách nepravidelně nastupoval za prostějovské Jestřáby, vesměs ve čtvrtém útoku. Nyní ve Vyškově má důležitější roli. V základní části nasbíral 28 bodů a byl pátým nejproduktivnějším hráčem týmů. V play-off zatím přidal čtyři body (2+2). A patří k tahounům týmu. Druhým vytíženým Prostějovanem ve službách Vyškova je Adam Popelka. I tento forvard se v sezóně zapsal dobře: Dvaadvacetiletý útočník hrál v sezóně za Vyškov a za Hodonín. Mnohem více zápasů stihl za Vyškov, kde nasbíral 16 bodů (9+7). V play-off zatím bodově spíše paběrkuje.

Třetím Prostějovanem, který se výrazněji zapsal do statistik, je Jakub Čuřík, veleznámý útočník, který si v minulosti zahrál hned několik sezón za druholigový Prostějov. Už sedmatřicetiletý útočník zapsal ve 32 zápasech 19 bodů. V play-off ale ještě nenastoupil.