Přesně měsíc trvalo, než hokejisté LHK Prostějov oslavili v Chance lize mužů ČR 2020/21 další vítězství. Mezitím měli hodně zápasového volna vyplněného třemi domácími porážkami včetně středeční s lídrem tabulky z Vysočiny. O tři dny později však Jestřábi vyválčili kýžený triumf u jiného horáckého protivníka.

 Uprostřed minulého týdne přijela na Hanou Jihlava, tedy vedoucí celek soutěže. Ptačí dravci se jej ale pranic nezalekli a od začátku byli zřetelně lepší, hned dvakrát šli do zaslouženého vedení. „První třetinu jsme odehráli velice dobře, měli spoustu šancí a mohli vést větším rozdílem než 2:1,“ okomentoval vydařený vstup do šlágru kouč elhákáčka Jiří Šejba.

Leč jeho spokojenost byla ohraničena právě závěrem úvodní části. Následně domácí opakovaně putovali na trestnou lavici a hosté vývoj v početních výhodách otočili na 2:3. „Všechno začalo nesmyslným faulem těsně před přestávkou, potom jsme celou druhou třetinu hráli skoro pořád v oslabení. My jsme se tím dostali totálně z tempa, zatímco Dukla má přesilovky velice dobré,“ lamentoval Šejba.

Ve třetí periodě sice přišlo vyrovnání na 3:3, nicméně favorit pak střetnutí zlomil ve svůj prospěch. Znovu z přesilové hry. „Jasně jsem řekl, kdo půjde na led, a on tam skočil úplně jiný hráč. Tudíž další zbytečné vyloučení, takové laciné chyby děláme pořád dokola. A hlavně proto nemáme natolik dobré výsledky, jaké bychom mohli mít,“ mrzelo Šejbu.

Jihlavští následně pečetili skóre na konečných 3:5 do opuštěné klece při power play. Ovšem poté, co sudí během finálního náporu nepotrestali evidentní podražení Dominika Hrníčka. „Rozhodčí nás poškodili, protože to byl jasný faul. Mohli jsme jít do ještě většího tlaku v šesti proti čtyřem a třeba vyrovnat,“ zalitoval prostějovský trenér.

V sobotu večer měl nepoměrně lepší náladu. Jeho svěřenci totiž premiérově za celou aktuální sezónu dokázali pozorným bráněním vynulovat protivníkovy střelce, výborně čapající gólman Ondřej Bláha vychytal shutout. A mač 19. kola prvoligového ročníku na ledě Třebíče dopadl „fotbalovým“ vítězstvím 2:0, které jestřábí letka už hodně potřebovala.

„Od začátku jsme hráli výborně, dodržovali změněnou taktiku a vytvářeli si šance, s jejichž proměňováním ale máme dlouhodobě problémy. Až ve druhé třetině se nám podařilo jednu využít, potom jsme soupeře vrátili do zápasu zbytečnými fauly. Naštěstí Matěj Novák nezaváhal při trestném střílení a výrazně nás podržel Ondra Bláha v bráně. Odchytal parádní utkání, navíc mu kluci směrem dozadu tentokrát dost pomohli,“ ocenil Šejba.

Důležitou výhrou Hanáci konečně rozhojnili své bodové konto na současných šestadvacet punktů, díky čemuž jsou desátí o pouhé dva bodíky za šestou pozicí. A především šest jednotek před klíčovým třináctým místem, ze kterého se už nepostupuje do předkola play-off. Nechybět v něm, to je ústřední cíl hokejového Prostějova pro letošek.