Závěrečný turnaj letošní sezóny odehrál nejmladší ročník 2016 v Moutnici nedaleko Brna, kde se v šestičlenné skupině utkal systémem každý s každým. Zde na hokejisty čekal domácí výběr, Havlíčkův Brod a dva soupeři ze Zlína. V této konkurenci se jim pod vedením kouče Filipa Smejkala podařilo vyhrát všechny zápasy. Po posledním utkání si tak děti mohly na závěr vychutnat ceremoniál, kde získaly zlaté medaile a sezónu zakončily tím nejlepším možným způsobem.

„Všichni předvedli perfektní výkony a ukázali, že jdou správným směrem. Měli jsme navrch bruslařsky, což bylo znát. Zde se ještě podle výsledků nedá příliš hodnotit, ale herně jsme na tom byli dobře. Je to pro nás motivace do další práce. Musím pochválit všechny, nechci nikoho příliš vyzdvihovat, ale kdybych měl říct jedno jméno, tak je to brankářka Michalíková, která odchytala všech pět zápasů ve výstroji, která váží zhruba polovinu její hmotnosti. Vedla si parádně,“ doplnil k turnaji Filip Smejkal.

Po stříbru z ledu Komety to tak teď byl nejvyšší stupínek. „Pro děti je to skvělá motivace do další práce a konec sezóny si díky těmto turnajům skvěle užily. Hrály opravdu dobře a je vidět, že už ušly kus cesty. Je vidět, že je hokej hlavně baví a že mezi sebou mají velká přátelství. Věřím, že takto budou pokračovat i nadále,“ přidal svůj pohled jeden z rodičů, který na turnaji podporoval nejen svého syna, ale i celý klub.