Prostějovští hokejisté zajížděli ve středu do Benátek nad Jizerou. Cíl byl jasný: naplno bodovat. Nakonec se ale tým Jiřího Šejby vrátil na Hanou s prázdnou. Střeleckou čest přitom proti týmu ze Středočeského kraje zachraňovali sváteční střelci. Jejich údery však nestačily, Benátky nastřílely o jeden gól navrch a vyhrály.

Vstup do zápasu měli přitom lepší Jestřábi. Ti mohli jít do vedení tečí Tomáše Janduse ze 4. minuty, nakonec ale skóre otevřel až Lukáš Motloch střelou od modré. Ve 13. minutě ale po tlaku skóroval mladík Benjamin Vomáčka, který dal teprve druhou svou branku v dospělém hokeji. Krátce nato se nechal vyloučit Petr Krejčí. Jestřábi oslabení ustáli, krátce po jeho konci ale kapitulovali, když se z dorážky prosadil Jakub Šedivý.

Ve druhé třetině se role obrátily: Benátky šly brzo do vedené 3:1 a bylo na Jestřábech, aby odpověděli. Jenže nejdříve zahrozil Špaček a v půlce zápasu přisoudil rozhodčí po faulu Hrdinky domácím trestné střílení. Postavil se k němu právě Špaček, ale neproměnil. Jestřábi si naopak vylepšili bilanci v přesilovkách, když jednu ve 35. minutě využil Tomáš Kaut. Konec třetiny oba týmy kralovaly paradoxně ve svých oslabeních. Nejprve se znovu ukázal Jandus, jenže minul. Přesilovka Jestřábů na konci zápasu se pak nepovedla už vůbec, opakované nájezdy ale Benátky nezužitkovaly. Poslední třetina byla vzhledem ke skóre hlavně o tom, zda Benátky ubrání těsný náskok. A to se jim, i navzdory power-play Jestřábů, nakonec podařilo. A stejně tak oplatit Prostějovu porážku z 5. kola.

Benátky n/J - Prostějov 3:2 (2:1 - 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Vomáčka (Šedivý), 19. Šedivý (Měchura, A. Dlouhý), 22. Štibingr (Jiruš, Wiencek) – 7. Motloch (P. Krejčí, Vachutka), 35. T. Kaut (Mrázek, Hrdinka). Rozhodčí: Grech, Petružálek - Maštalíř, Pechánek. Vyloučení: 6:4 + navíc Chlán (PRO) 5 + 20 minut OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 21:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Trenéři:
Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou) 
: Výhra nad těžkým soupeřem nás těší. Hrál se fyzický hokej, ve kterém kluci splnili systémové věci, které jsme po nich chtěli. Podali jsme výborný výkon, který byl podpořen velmi dobrým mladým brankářem Králem.

Jiří Šejba (LHK Jestřábi Prostějov): Asi jsme zaslouženě prohráli. Prvních deset minut bylo z naší strany dobrých. Poté jsme to ale asi podcenili. Trošku nás ale zastavila oslabení. Domácí nám odskočili o dvě branky. Poté je to těžké, doháněli jsme, měli jsme šance, nicméně domácí hráli dobře na puku, uměli se uvolnit, i když byli pod tlakem. Právě proto o tu jednu branku zvítězili domácí hráči.