Program Chance ligy uhání v plném tempu dále. Tento týden tak čekají prostějovské Jestřáby další dvě utkání, shodou okolností obě se severočeskými celky, navrch obě s týmy, kterým se minulá sezóna moc nepovedla. Tedy s Kadaní a se Sokolovem. Co ale bylo, bylo. A obě mužstva nyní podobně jako Jestřábi píšou docela jiný příběh. Bez ohledu na postavení v tabulce zároveň jak souboj s Kadaní, tak se Sokolovem slibují zajímavý hokejový zážitek.

Prostějov má za sebou vcelku podařený vstup do nového roku. Zatím se mu ale nedaří udělat šňůru vítězství. „Každý ví, co kdo hraje, my nyní potřebujeme nastartovat šňůru a přistoupit k zápasům individuálně. A je třeba vše udělat pro to, aby se ta šňůra povedla udělat,“ říká k tomu trenér Jiří Šejba.

Skvělou příležitost pro to budou mít Jestřábi v Kadani. Ta sice naposledy vyhrála za tři body, dlouhodobě se ale znovu trápí. Spolu se Šumperkem zaostává za pelotonem, a to i přesto, že mu hodně bodů „dělají“ mladí hráči jako Koblížek, Houška nebo Morong. Prostějovského fanouška určitě do očí udeří hlavně jméno Roman Chlouba, útočník, nedávno byl na zkoušce právě u Jestřábů. Kadani se nicméně, snad kromě přesilovek, opět nic moc nedaří. A jen málokdo asi pochybuje, že skončí nejlépe předposlední.

Sokolov naopak udělal slušný progres, z outsidera se vyšvihl až na sedmé místo. Tým hlavně umí střílet branky, na kontě jich má 80, stejně jako Jestřábi. Z posledních tří zápasů nicméně Sokolov neuzmul ani bod a nepochybně si bude chtít spravit chuť na Jestřábech. Oproti Kadani druhý tým ze severních Čech disponuje mnohem starším (a kvalitnějším) kádrem v čele s řadou někdejších hráčů Karlových Varů (namátkou Kverka, Osmík, Rohan) a v čele s brankářem Jakubem Neužilem.

Pro Jestřáby znamená pak středeční cesta do Kadaně druhou nejdelší cestu na utkání. Na druhou stranu si hráči trochu na přelomu ledna a února oddechnou, skončilo totiž definitivně období i tří hraných zápasů v týdnu. „Je to pro všechny stejné. Určitě budou mít zápasy vyšší tempo, protože nejdou v tak rychlém sledu,“ vyjádřil se k tomuto faktu Jiří Šejba. Se svými hráči jde do akce nejprve v Kadani od 18 hodin, poté v sobotu proti sokolovskému Baníku tradičně od 17 hodin.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Prostějov – Kadaň 8:1, minulá sezóna 3:2, 6:3, 3:6, 0:3, 6:1, 6:1.

Prostějov – Sokolov 2:5, minulá sezóna 9:3, 4:2, 1:4, 4:2, 6:2, 5:3.