Velké naděje, pak ale obrovské zklamání. Motor České Budějovice vstupoval do nynější extraligové sezóny jako jednoznačný vítěz ročníku minulého. O úroveň výš už to ale ze strany jihočeského celku tak slavné nebylo. Od samého začátku je tým na posledním místě. V jeho středu přitom je několik bývalých prostějovských hráčů. Největší stopu na Hané zanechal někdejší prostějovský kapitán Matouš Venkrbec. Populární hráč s číslem 97 se však zranil, čeká ho operace a musí navíc řešit nejistou budoucnost.

Matouš Venkrbec je znám hlavně jako defenzivně laděný útočník. To potvrzoval i v českobudějovickém Motoru. Jenže přišlo zranění. „Přivodil jsem si ho už v říjnu, je to problém s klíční kostí. Začalo se to ozývat znovu s koncem roku. Zkoušel jsem injekce, na tréninku se mi to ale zase obnovilo,“ konstatuje smutný hokejista. Výsledek? Operace. „Sezóna pro mě končí. Na operaci jdu v pátek a pak následují dva až tři měsíce rekonvalescence,“ prozradil Venkrbec.

Smutek je z něj ale hlavně znát s ohledem na vývoj sezóny. Ta se Motoru opravdu nedaří. „Očekávání a nadšení byla velká. Tým fungoval parádně a věřili jsme, že extraligu s naší hrou zvládneme. Jenže nám utekl už začátek,“ neskrýval zklamání Venkrbec. Pro něj operace může být velmi důležitým momentem. Jak sám připomněl, smlouvu na jihu Čech měl jen do konce sezóny. „Navíc stejně tak končí u týmu trenér Prospal. Situace je teď hodně nečitelná. Spíš nyní čekám na zahájení jednání, zda o mě v Motoru dále budou mít zájem,“ říká Matouš Venkrbec, který patřil po postupu do 1. ligy mezi nejpopulárnější hráče Jestřábů.