Spíše trudný pohled byl na velkou část hokejových soutěží. Ty amatérské napříč světem byly zastaveny kvůli koronaviru. Což postihlo také hráče, kteří mají své hokejové kořeny v Prostějově. Příkladem budiž Luděk Kuncek.

Třiadvacetiletý hráč je členem kádru EV Dielsdorf-Niederhasli. A sezóna mu skončila už po třech zápasech, v nichž si připsal stejný počet bodů. Totéž platí o Nicholasi Langovi. Hokejový světoběžník, který už působil například i v Turecku, dal vale Islandu. A nyní by měl reprezentovat litevský Kaunas. Pro mladého útočníka jde po Ankaře nebo německému Chemnitzu o další zajímavou štaci.

Jiným hráčům se daří lépe – hrají. Například bek David Brančík, který nedávno krátce znovu oblékl dres mateřského Prostějova, je zpět v Americe, kde se navíc rozjela SPHL. Do soutěže se uvedl dvěma body (0+2) ve čtyřech zápasech. Totéž platí samozřejmě i o Ondřeji Vitáskovi. Ten po návratu z Rigy opět válí za Liberec, kde dosud zapsal 8 zápasů (0+1), hlavně však také pět plusových bodů v účasti na ledě. Naopak hořkosladký začátek roku prožívá Antonín Honejsek. Druhý extraligový hráč původem z Prostějova je totiž nyní na marodce Zlína. O budoucnost má však víceméně postaráno, nedávno podepsal kontrakt se Zlínem až do roku 2025.