Vydatnou porci jedenácti odehraných střetnutí během dvaatřiceti dnů završí hokejisté LHK Jestřábi Prostějov dvěma zápasy během tohoto prvoligového týdne, posledního před následnou přestávkou vyhrazenou reprezentační náplni.

Ve středu 3. února od 18.00 hodin nastoupí hanácká letka do krajského derby na kluzišti Šumperku. Draci jsou sice v tabulce Chance ligy 2020/21 až sedmnáctí, mají na kontě pouhých čtrnáct bodů (o jediný víc než poslední Kadaň) a táhnou černou sérii sedmi porážek za sebou, nicméně mohou být nebezpeční.

Ostatně draví ptáci se o tom na vlastní perutě přesvědčili 7. října, kdy ještě před koronavirovou výlukou podlehli outsiderovi na svém ledě 3:4. „Věřím, že si kluci tuhle zbytečnou prohru pořád dobře pamatují a i vzhledem k ní tentokrát nic nepodcení. Musíme zodpovědně makat od začátku do konce, bereme jedině vítězství,“ pravil zřetelně hlavní lodivod elhákáčka Jiří Šejba.

Sobota 6. února od 17.00 hodin poté bude vyhrazena domácí bitvě s Vrchlabím, tedy vedoucímu celku průběžného pořadí soutěže. Že nováček z Podkrkonoší trůní v úplném čele, je rozhodně překvapením, leč nikoliv úplnou senzací. Po loňském postupu ze druhé ligy totiž vyztužil kádr řadou zvučných posil s extraligovými zkušenostmi, k jeho tahounům patří například i bývalí prostějovští útočníci Tomáš Nouza, Michal Pochobradský, Michal Machač, Jiří Hozák či Ondřej Matýs.

Naposledy výběr HC padl v Třebíči 2:5, avšak předtím uspěl šestkrát v řadě. A právě díky tomu se vyhoupl až na první pozici. Na ní figuruje s padesáti nastřádanými body, což je o devět víc v porovnání s jestřábími borci. „Půjde o závěrečné utkání před repre pauzou, můžeme i musíme do něj dát úplně všechno. Vrchlabí ukazuje, jak dobrý tým v téhle sezóně poskládalo, ale hrát se dá ve vyrovnané první lize proti komukoliv. To už dobře víme,“ odtušil Šejba.

Diváci mají bohužel do hlediště nadále zakázaný vstup.  

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Prostějov – Šumperk: aktuální sezóna 3:4, minulá sezóna neutkali se.

Prostějov – Vrchlabí: aktuální sezóna 5:2, minulá sezóna neutkali se.