Jako jasný favorit vstupovali Prostějované do středečního zápasu se Šumperkem. Soupeř ze severní Moravy se nacházel na posledním místě tabulky. A Prostějov se postaral, aby na něm také zůstal. Jestřábi totiž dokázali houževnatého soka zejména díky povedené druhé třetině zdolat a utkání ovládnout. Nakonec vyhráli 6:3.

Zprvu zápas nabídl vyrovnanou podívanou. Až v půlce první třetiny se jestřábi dvakrát prosadili a domácí museli dotahovat. Což se podařilo, Šumperk využil vyloučení Krejčího a snížil. Víc toho ale do konce třetiny nestihl. Druhá třetina nabídla od začátku řadu střeleckých pokusů, o některé se postaral třeba exJestřáb Vojtěch Krejčiřík. Byl to ale Prostějov, kdo se prosadil: Přesilovou hru využil David Bartoš. Šumperk navíc Prostějovu usnadnil práci. Záhy totiž šel znovu do čtyř, a i tentokrát naši hokejisté trestali, prosadil se Petr Mrázek.

Série vyloučení se přehoupla i do třetí třetiny. Zatímco však Prostějov byl v přesilovkách velice efektivní, Šumperk se trápil. Navíc Jestřábi oslabení zkraje třetiny, které mohlo Šumperk přiblížit na dostřel ustáli a sami šli po jeho konci zásluhou Nováka do vedení 5:1. Šumperk ale nesložil zbraně. Podařilo se mu totiž snížit na 3:5, třetí branku dával další exprostějovan, Jaroslav Moučka. To ale bylo z jeho strany vše. Konec zápasu se tak nesl ve znamení potyčky Drtila se Zárubou, přičemž následnou hru ve čtyřech čtvrtým bodem a druhým gólem v zápase okořenil Petr Mrázek. Prostějov tak mohl slavit čtvrtou výhru v řadě, během nichž dali 22 branek.

Draci PARS Šumperk - LHK Jestřábi Prostějov

3:6 (1:2, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Moučka (Jaroš, Bernovský), 43. Horký (Ševčík), 53. Moučka (Baláž) – 11. T. Kaut (Mrázek, Bartoš), 12. Hrníčko (Žálčík, P. Krejčí), 30. Bartoš (Mrázek, Gago), 34. Bartoš (Mrázek, T. Kaut), 43. M. Novák (T. Jandus), 60. Mrázek (Bartoš, Gago). Střely na branku: 35:33. Rozhodčí: Jechoutek, Jaroš – Kreuzel, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:3. Oslabení: 0:0.

Sestava Šumperka: Altrichter – Kabelka, Machů, Záruba, Ševčík, Kuboš, Dosek, Volráb – Moučka, Baláž, Bernovský – Jaroš, Milfait, Krejčiřík – Altrichter, T. Král, P. Kratochvíl – Blaško, J. Kučera, Horký. Trenéři: Martin Sobotka.

Sestava Prostějova: Bláha – Hefka, Hrdinka, Drtil, P. Krejčí, Piegl, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, Chlán, Hrníčko – M. Novák, T. Kaut, Vachutka – Podlaha, Motloch, T. Jandus – Ouřada. Trenéři: Jiří Šejba a Ivo Peštuka.