Lichý počet účastníků v Krajské lize Jižní Moravy a Zlína znamená, že má v každém kole jeden z celků volný program. O uplynulém víkendu si tak pauzu dopřáli hokejisté SK Prostějov 1913, které čekala už druhá v tomto ročníku. S bilancí osmi výher a jediné porážky mohou být se sezónou zatím velmi spokojení. První týden ji využili na to, aby se hráči dali zdravotně do pořádku – dva dobrovolné tréninky byly zaměřeny hlavně na zábavu. Do další fáze sezóny chce dát klub prostor i mladším hráčům. Pevně doufá, že se předvedou v dobrém světle.

Plán prvního týdne, který si prostějovští hokejisté dali, vyšel podle předpokladů. „Měli jsme tento týden dva dobrovolné tréninky a přišli tak kluci, kteří chtěli. Někteří raději vynechali, aby se dali zdravotně do pořádku. Do příštího týdne bychom snad měli být relativně kompletní, takže všechno proběhlo podle plánu. Tento volnější týden snad pomohl i nám,“ prozradil na úvod kouč Michal Janeček.

Kromě vyléčení různých viróz a drobných šrámů zatím V SK 1913 nemusí řešit žádné delší absence. „Musím zaklepat, že žádné delší absence nejsou, jsme tak relativně kompletní, což je zatím velmi pozitivní od začátku sezóny. A já pevně doufám, že to tak bude i nadále, protože by to byla nepříjemná komplikace. Samozřejmě nějaké rýmečky a další věci tam už byly, ale s tím člověk musí počítat,“ přidal s úsměvem lodivod eskáčka.

V rámci již druhé pauzy během soutěžního ročníku 2023/2024 byl také čas se vrátit k tomu, jak to aktuálně v mužstvu vypadá a zda po prvním boomu před premiérovým ročníkem nepřišlo určité vystřízlivění. „V mužstvu je velmi dobrá nálada a kluci chodí stále s radostí a nadšením. Určitě tomu pomohly i výsledky. Jsem za to rád, protože vše zatím funguje stejně jako na startu přípravy, nemůžu říct, že by se za tu dobu něco změnilo k horšímu. Snad nám to tak vydrží i dále. Ne vždy jsme úplně kompletní, ale pracovní a rodinné věci jsou samozřejmě přednější, což tak máme nastavené. Řekl bych, že každý z hráčů dělá vše pro to, aby byl k dispozici,“ prozradil Janeček s tím, že žádné komplikace zatím nezaznamenal a vše jede v nastaveném módu.

A co mladé naděe, u kterých snaha a píle nebyly zpočátku takové, jaké by si kouč i starší hráči představovali. I to se ale postupně daří zlepšovat. „Snažíme se s nimi pracovat a vštěpovat jim do hlav, že od nich potřebujeme vidět daleko větší energii a zápal, které nám tam tak trošku schází. Pomáhají v tom i starší kluci i Lukáš Krajíček. Teď nás čeká zápas v Uherském Hradišti a v něm, ale i těch dalších jim budeme chtít dát více prostoru. Bude tak jen na nich, zda se této šance chytí,“ vhodil rukavici mezi juniory prostějovského eskáčka Michal Janeček.

 

KRAJSKÁ LIGA JIŽNÍ MORAVY A ZLÍNA

Výsledky 11. kola: Břeclav – Uherské Hradiště 6:5 PP, Uherský Brod – Brumov-Bylnice 4:3 SN, Kroměříž – Boskovice 7:1, Uherský Ostroh – Blansko 3:5, SK Prostějov 1913 volný los

PRŮBĚŽNÁ TABULKA

1. Kroměříž                         10           9             1             0             0             80:28      29

2. Prostějov 1913              9             8             0             0             1             62:24      24

3. Uherský Brod   10           5             1             1             3             37:40      18

4. Uherský Ostroh              10           5             0             0             5             64:44      15

5. Blansko                           10           4             1             0             5             48:52      14

6. Břeclav                            10           2             1             2             5             47:53      10

7. Boskovice                        9             3             0             0             6             30:54      9

8. Brumov-Bylnice               10           2             0             1             7             29:65      7

9. Uherské Hradiště            10           1             1             1             7             22:59      6

KAM PŘÍŠTĚ

12. kolo, sobota 18. listopadu, 17.00 hodin: Boskovice – Uherský Ostroh, Blansko – Uherský Brod, Břeclav – Brumov-Bylnice, Uherské Hradiště – Prostějov, Kroměříž volný los

 

42 sk lista