Hokejoví Jestřábi teď letí prvoligovým ročníkem jako (ne)řízené střely, zválcovali už pět protivníků v řadě za sebou. Současná reprezentační přestávka trvající až do poloviny příštího týdne jim tak nejde příliš vhod, neboť časově přerušila parádní let.

 

„Pauza je ale pro všechny týmy stejná, věděli jsme o ní celou dobu a nemá smysl si na cokoliv stěžovat. Taková je prostě situace, aspoň můžeme tenhle prostor využít nejprve ke krátkému odpočinku a potom k intenzivní tréninkové práci,“ bral hlavní lodivod mužů LHK Jiří Šejba nadcházejících deset dnů bez soutěžního duelu jako hotovou věc.

Náplň celého zápasů prostého období měl přesně naplánovanou. „Po Vrchlabí dva dny volna, od úterý 9. do čtvrtka 11. února dvoufázová příprava a v pátek další jeden trénink, vše ve velké náročnosti se zvýšeným důrazem na kondici. Hráči se potřebují fyzicky dobít, nyní je na to ideální příležitost před závěrečnou fází celé sezóny. Abychom v ní mohli z kvalitní připravenosti těžit,“ věděl Šejba.

Svěřence potřebuje mít dobře tělesně nachystané z jednoho stěžejního důvodu. „Hrajeme kondičně náročný systém s aktivním napadáním soupeře, což stojí hodně sil. Proto musí být kluci co nejlépe připravení, aby tuhle náročnost vydrželi. Zároveň chci ze stejného důvodu pokračovat v pravidelném nasazování čtyř útočných formací, neboť pak fyzické síly neubývají tak rychle,“ rozebral Šejba.

Následný finiš aktuálního ročníku Chance ligy obsahující posledních sedm kol základní části i vrchol v podobě play-off zatím moc rozebírat nechtěl. „To je ještě daleko, teď se plně soustředíme na tuhle pauzu a dobrou práci během ní. Až pak půjdeme dál zápas od zápasu s jasným cílem, a sice postoupit do vyřazovacích bojů z co nejvyššího místa to půjde,“ zdůraznil šéf prostějovské střídačky.

Návrat do akce bude přitom pro Hanáky maximálně výživný: ve středu 17. ledna na Jágrově Kladně a v sobotu 20. února doma proti Přerovu!