Výstavba hokejových šaten na zimním stadionu v Prostějově za bezmála 90 milionů korun pokračuje rychlým tempem a do konce roku mají být hotové. Rada města Prostějova nyní doporučuje zastupitelům schválit přijetí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje ve výši dvou milionů korun.

„Předmětem veřejné zakázky, o které jsme již informovali, jsou stavební práce na výstavbě šatnového zázemí pro mládež. Jedná se o šatny se sociálním zázemím, vrátnici, ošetřovnu a propojení se stávajícím zimním stadionem podle projektové dokumentace,“ vyjmenoval v hrubých rysech primátor města Prostějova František Jura a doplnil, že město Prostějov předložilo v květnu tohoto roku žádost o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje na spolufinancování vybudování šaten.
„Byli jsme úspěšní a obdrželi jsme návrh smlouvy o poskytnutí dotace schválené Zastupitelstvem Olomouckého kraje na výše zmíněné dva miliony korun. O přijetí této dotace a schválení smlouvy o poskytnutí dotace je oprávněno rozhodnout zastupitelstvo, a to na návrh Rady města Prostějova,“ upřesnil Jura s tím, že na akci již městu byla poskytnuta ministerská dotace ve výši 40 milionů korun.
Výstavba šaten pro mládež na prostějovském zimním stadionu od jara letošního roku výrazně pokročila. „Stavba multifunkční budovy pro hokejovou mládež probíhá přesně podle harmonogramu. Byla dokončena betonáž stropu druhého nadzemního podlaží a nyní probíhá vyzdívání vnitřních příček a další práce uvnitř budovy,“ prozradil Večerníku náměstek primátora pro stavební investice Jiří Rozehnal.