Sérii zápasů s outsidery vystřídala v posledních dvou týdnech utkání s týmy, které byly, nebo podle předsezónních prognóz měly být, favority soutěže. Do druhé grupy patří i Slavia Praha, sobotní soupeř Jestřábů.

Pražané však v posledních utkáních neoplývají zrovna kdovíjakou formou. Tým se trvale pohybuje okolo desátého místa a je dlouhodobě za očekáváním. Nedávno například nepřesvědčivě vyhrál 2:1 nad Kadaní, problém měla Slavia i s Kolínem, předtím sešívání opakovaně prohráli. Klub tak už měnil během ročníku trenéry, kdy Martina Štrbu s Jiřím Doležalem nahradili Miloš Říha a Jiří Veber. Nicméně příliš to nepomohlo: Slavia je stále na pokraji desítky a hlavně: střílí strašně málo gólů. A taky obrana, která donedávna byla velice solidní, už není pro tým takovou oporou.

I tak ale má Slavia ve svém středu velmi zajímavé osobnosti. Jednou z nich je Jan Novák, velezkušený zadák, který zažil ještě doby extraligové a ve dvou nejvyšších soutěžích má na svém kontě přes 900 zápasů. Dalším veteránem je playmaker Jaroslav Bednář, jenž se po krátké pauze vrátil do 1. ligy. Bodování vedou Filipové Vlček a Kuťák, trochu zklamáním je bodový přínos Petra Kafky, exprostějovský forvard byl minulý ročník v dresu Frýdku-Místku nejproduktivnějším hráčem Chance ligy.

Pro Slavii půjde ještě o důležitější zápas než pro Prostějov. Pokud by Pražané neuspěli, nejspíše by je čekal pokles na hranu postupu do předkola.

Ale ani Jestřábi neprožívají dobré období a sobotní porážka v havířově byla již čtvrtou v řadě. A ať už půjde do play-off z jakéhokoli místa, potřebuje si před vyřazovacími boji zlepšit formu a sebevědomí.

Podaří se to proti Slavii? Odpověď dostaneme v sobotu 6. března. Utkání hrané v Prostějově začne od 17:00 hodin a kvůli vládnímu opatření se odehraje opět bez diváků.