Zlepšit si chuť a zároveň odehrát zápas, ve kterém už o moc nejde. Jestřáby čekal výjezd do Poruby, kde mohli hrát s čistou hlavou, bez tlaku. Prostějov jel ostatně do Ostravy s oslabenou sestavou, část hráčů dostala volno. Výsledek 1:6 tak není úplně překvapivý, i když na klidu nejspíš mužstvu před vyřazovacími boji nepřidá.

Utkání začalo lépe pro Porubu. Ta si vypracovala několik zajímavých šancí a přinutila Wolfa opakovaně zasáhnout. První větší příležitost zápasu ale paradoxně mohl mít Prostějov. Vachutka ujížděl na Foltána, ale čistě ho na poslední chvíli odzbrojil soupeř. Jestřábi se tak první střely mezi tři tyče dočkali až v šesté minutě zásluhou Motlocha. Poruba byla více na kotouči, musela si však počkat až na vlastní oslabení, v němž skórovala. Při vyloučení Endála totiž Wolf zaváhal s rozehrávkou a napadající soupeř toho využil nahrávkou před prázdnou bránu, do níž skóroval Radim Toman – 1:0.

Jestřábi mohli hned vyrovnat, Žálčíkův gól však nebyl uznán. A přišel naopak další zásah do prostějovské sítě: Stloukal na sebe natáhl dva soupeře a předložil puk zapomenutému Korkiakoskimu, který nedal Wolfovi šanci – 2:0. Ve 14. minutě dostala navíc Poruba možnost přesilové hry. Tu sice nezahrála příliš dobře, krátce po jejím skončení ale střílenou nahrávkou překvapil Sikora Wolfa potřetí – 3:0. Krátce před pauzou pak zabránil v dalšímu navýšení skóre vracející se Pěnčík.

Druhá část přinesla pro Jestřáby určité uklidnění. Přesto se hned zkraje dostali domácí do nemalého tlaku, jestřábí letka toho záhy měla plné kecky. Szathmáry ale z tlaku vydoloval pouze střelu do tyče. A pravidlo nedáš-dostaneš se zase jednou potvrdilo. Matěj Novák to vzal na sebe a po zavezení kotouče do pásma poprvé překonal Foltána. Jak se později ukázalo, mělo to být v zápase naposledy.

Následovala pasáž hry s hokejem nahoru-dolů. Více šancí měl Prostějov, třeba Drtilova šance po nahrávce Podlahy volala po gólu. Na druhé straně Korkiakoski trefil břevno. Prostějov se snažil hnát za tím, aby se dostal zpět do zápasu, pak ale dostal křižnou nahrávku Kozák. A rázem to bylo 4:1. Jestřábi nicméně nic nezabalili a zahrozili do konce třetiny třeba Motlochem.

Před třetí třetinou zněla otázka jasně: dostanou se Jestřábi ještě do zápasu? Bohužel, odpověď zněla záporně. Krátce po jejím začátku totiž Kozák trefil z kruhu, Wolf máchl lapačkou naprázdno – 5:1. Gago a Chlán poté zkoušeli střelecké štěstí, bez úspěchu. Naopak Hrdinka musel na poslední chvíli předvést povedený obranný zákrok, jinak hrozila šestá branka. Ta ale nakonec stejně přišla, i když až v 54. minutě. Poruba sice nejdříve nevyužila přesilovou hru, následně však přesně mířil Radim Toman – 6:1.

O vítězi tak už bylo jasno. Jestřábům nezbýval čas, přesto se ale ještě pokusili skóre alespoň korigovat. Gago střílel, poté opakovaně Jestřábi zavezli puk do třetiny, tlak si ale nevytvořili. Na druhé straně hrozil překlopením výsledku do debaklové roviny Teper, ale Wolf dobře zasáhl. Úplný závěr utkání byl ve znamení tlaku na bránu Ostravy. Foltán však změnu skóre nepovolil a tak zakončili Jestřábi základní část nepěkným výsledkem v poměru 1:6.

CHANCE LIGA 2020/2021, 34. kolo

HC RT TORAX Poruba – LHK Jestřábi Prostějov 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Toman (Kanko), 12. Korkiakoski (Stloukal), 17. Sikora (Hudeček, Teper), 35. Kozák (Jáchym, Teper), 42. Kozák (Jáchym, Stloukal), 54. Toman (Kanko, Hotěk) – 26. Novák.

Vyloučení: 1:2. Bez využití. Rozhodčí: Ondráček, Marek – Konvička, Vašíček.

Sestava HC RT Torax Poruba: Foltán (Muštukovs) – T. VoráčekUrbanecSzathmáryKozák (C), TeperŽovinecSlavík – Sikora (A), HudečekPořízek – KorkiakoskiT. JáchymStloukal – ŠpačekRaška IEndál (A) – HotěkTomanKanko. Trenéři: Karel Suchánek a David Moravec.

Sestava LHK Jestřábi Prostějov: Wolf (Micka) – Hefka, Hrdinka, Drtil, P. KrejčíStaněk (C), PěnčíkMatyáš – PodlahaBartoš (A), Vachutka – Žálčík (A), ChlánGago – M. NovákMotlochT. Jandus – Ouřada, Janeček, Antoníček. Trenéři: Jiří Šejba a Ivo Peštuka.