Hokejisté Prostějova ukončili sezónu na jedenáctém místě po základní části Chance ligy a následně vypadli v předkole play-off. Jak se ale ukazuje, o jejich hráče je i tak v nejvyšší soutěži zájem. A minimálně hned trojice Jestřábů zamířila do extraligových klubů! Zatímco Petr Mrázek už odehrál první zápasy za brněnskou Kometu v Třinci, Tomáš Jandus rozšířil kádr Sparty prozatím v tréninkovém procesu a tamtéž má zamířit i Lukáš Žálčík.

Šestadvacetiletý forvard Petr Mrázek, který byl nejproduktivnějším hráčem Jestřábů, zapsal v prvním utkání série Brno–Třinec něco přes devět odehraných minut, jednu střelu a -1 do statistiky účasti na ledě. A na led se dostal i ve včerejší odvetě. Za své rodiště přitom nastoupil naposledy před pěti lety. O trvalý přesun do jihomoravské metropole by se jednat nemělo, neboť v případě Mrázka už vedení LHK oznámilo, že na další ročník uplatňuji opci na smlouvu.

Tomáš Jandus se připojil ke svému mateřskému klubu, aby byl připraven vypomoct v případě marodky v útočných řadách vítěze základní části extraligy. V jedné kabině se tak opět potkává se svým dvojčetem Martinem, který prožívá životní sezónu a nedávno rovněž hrál krátce za Prostějov.

Lukáš Žálčík sice v uplynulé sezóně nenavázal na tu předešlou, i tak ale zaujal Spartu. „K týmu se připojí Tomáš Jandus, s Prostějovem jednáme ještě o Lukáši Žálčíkovi. My se ale musíme s těmi kluby dohodnout. Nemůžeme sem natahat osm hráčů, protože kluby budou chtít převzít jejich kontrakty,“ konstatoval v rozhovoru pro klubové stránky sportovní ředitel Sparty Petr Ton. Zůstává otázkou, zda půjde o výpomoc na play-off, nebo se protáhne i do dalšího ročníku.